Неповторні місця України, які потрібно відвідати цієї осені. ФОТО. ВІДЕО

Неповторні місця України, які потрібно відвідати цієї осені. ФОТО. ВІДЕО
Кожної осені ми згадуємо, що було б чудово виїхати в ліс – не так на гриби, як просто подихати «димом і туманами». Але якщо на гриби, то теж непогано.

А ще було б добре з’їздити в якесь старе місто (але щоб без віз). На кілька днів – поки тепло і дерева такі красиві.

І обов’язково продегустувати нове вино – червоне сухе, щоб потім, побачивши його на прилавку, говорити: «А ми ж пили його восени».

Про те, що варто побачити, куди поїхати і що спробувати в жовтні – в добірці bit.ua.

Екскурсія на ферму сирів

Восени хочеться до землі: про це знають європейські інтелектуали і тримають курс на Нормандію – дегустувати брі і впиватися сидром. Ми вважаємо, що підтримувати нашого виробника теж було б добре, особливо, якщо мова про ферму сирів. Саме така – «Бабині кози» – розташувалася всього в двох годинах їзди від Києва.

По-перше, тут красиво: ліс, річка, поля, маленькі козенята.

Можна просто приїхати на прогулянку, можна – на дегустацію молока, сирів і кумису. Крім того, зовсім поруч знаходиться і грибна ферма.

Прогулянка по Софіївці

Цей парк – найкрасивіший в Україні. Напевно ви вже не раз обіцяли заїхати сюди навесні, коли все цвіте, або влітку, щоб влаштувати пікнік на галявині. Але якось все не виходило, так? Тоді саме час виправити цю помилку і вирушити в парк, де кожна композиція і скульптура ілюструє поеми Гомера «Одіссея» і «Іліада».

А ще тут багато любові – в повітрі, в дрібницях оформлення, в самій атмосфері Софіївки. Адже парк був створений графом Потоцьким на честь своєї коханої – гречанки Софії. Що ж, слід зазначити, таке визнання в почуттях гідне поваги – це вам не черговий напис на асфальті під будинком дами серця.

Шоу аеростатів в Кам’янці-Подільському

Чому такий ажіотаж біля повітряних куль? Бо ж в Україні на них літають ще з 1784-го! Чому Кам’янець-Подільський? Звідси і був здійснений перший політ аеростата. А ось фінал Кубка України з повітроплавання 2015 розпочався у суботу, 10 жовтня, але триватиме до неділі, 11 жовтня.

У вас є можливість не тільки насолодитися видовищем десятків величезних куль небі, але і політати на одній з них. Родзинка фестивалю цього року – вечірнє світіння аеростатів: шоу, під час якого кулі, як китайські ліхтарики, будуть витати в сутінках, створюючи незабутні картини.

Свято сира і вина

А ви взагалі давно були у Львові? Якщо вже й не згадати, то саме час влаштувати побачення з містом – адже восени воно закохує в себе по-новому.

А якщо ви гурман, беріть курс на Гастрономічний фестиваль «Свято сиру і вина», який пройде тут вже в 6-й раз.

Традиційно будуть чавити виноград (як Челентано в «Приборкання норовливої»!), робити молоде вино, відправляти «винні листівки» поштою і, звичайно ж, дегустувати.

Кам’яне село

Якщо слава мисливця за старовиною не дає вам спокою, відправляйтеся в Кам’яне село – унікальний геологічний заказник у Житомирській області. Величезні, порослі мохом, валуни розкинулися по недоторканій території лісу.

Ця місце вважається містичним: один з каменів залишається теплим будь-який сезон року. А легенда свідчить, що камені – це люди, покарані вищими силами за свою жадібність. Неофіційні джерела свідчать, що це місце пригледів собі екс-гарант, плануючи облаштувати там друге Межигір’я, але не встиг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
поіхати в село, розкинути гній, виорати город на зиму, попити свіженькоі (щойно з апарату) самогоночки, з'істи картопельки зі шкварочками, назбирати грибочків... Користі явно більше)
Відповісти
Останні новини
Неповторні місця України, які потрібно відвідати цієї осені. ФОТО. ВІДЕО
11 жовтень, 2015, 23:09