Волинські шахтарі шосту добу голодують під Адміністрацією Президента

Волинські шахтарі шосту добу голодують під Адміністрацією Президента
П’ятеро представників трудового колективу шахти «Нововолинська» №1 шосту добу голодують під Адміністрацією Президента України, добиваючись виплати заборгованої зарплати.

Про це повідомляють на сайті Конфедерація вільних профспілок.

Як пояснив голова первинного осередку НПГУ шахти Анатолій Мухамеджанов, вони добиваються конкретної відповіді, коли і в які строки гірникам виплатять зароблене, бо вони не отримують зарплати три місяці поспіль і борг перед колективом уже складає понад 14,5 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому волинські шахтарі голодують під Адміністрацією президента України

«І це лише перед тими, хто зараз продовжує працювати на підприємстві, – говорить профспілковий лідер. – А є ще чимало людей, які давно звільнилися, але й досі не отримали раніше заборгованих зарплат і розрахункових і тепер добиваються виплати коштів через суди. Обіцянка на засіданні галузевої комісії у Міненерговуглепромі виділити понад 44 млн грн для шахти «Нововолинська» №1, поки що фактично є лише повідомленням про наміри, бо до цього часу жодної конкретики щодо цих грошей та їхнього призначення ми не почули».

Гірників турбує й майбутнє шахти «Новолинська» №1 та кожного з них. Тому вони хочуть почути від столичних високопосадовців і те, що їх очікує після закриття копальні та чи опікуватиметься держава працевлаштуванням гірників Волині.

Шахтарі оголосили безстрокове голодування і не поїдуть з Києва до тих пір, поки не отримають конкретних відповідей на всі свої проблемні питання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Києві піаряться, а не голодують. Всі хто представляє шахтарів Волині є кандидатами до Нововолинської місцевої ради від Самопомочі- Мухамеджанов, Лазаренко, Макаров.
Відповісти
А в Луцьку Романюк варив борщ...
Відповісти
Останні новини
Волинські шахтарі шосту добу голодують під Адміністрацією Президента
12 жовтень, 2015, 13:46