Представники ОБСЄ на вихідних зафіксувала факти застосування зброї в зоні АТО

Представники ОБСЄ на вихідних зафіксувала факти застосування зброї в зоні АТО
Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки та співробітництва у Європі заявляє, що на вихідних зафіксувала факти застосування зброї в Донецькій та Луганській областях.

Як повідомляє УНІАН.

Про це йдеться у звіті за вихідні.

"11 жовтня, знаходячись на центральному вокзалі Донецька, поміж 15:05 та 16:50 Спеціальна моніторингова місія чула два вибухи на відстані 5-6 км на північний схід від займаних нею позицій", - сказано у звіті.

Інструктори ОБСЄ не змоги визначити тип озброєння, а також чи був вогонь вхідним або вихідним. "Поміж 15:05 та 17:10 СММ чула вогонь із стрілецької зброї на відстані від 3 до 6 км на північний захід та північний схід від своїх позицій", - сказано у звіті.

У Луганській області, спостерігачі місії зафіксували спокійну ситуацію, але 10 жовтня чули на відстані 12-13 км від підконтрольної бойовикам "ЛНР" Іллірії (30 км на південний захід від Луганська) близько 30 мінометних вихідних вибухів, які за оцінкою місії сталися на навчальному полігоні.

Також місія чула у контрольованому урядом Україні Старому Айдарі (20 км на північний захід від Луганська) три вибухи зі сторони 6-7 км на південний схід від займаних спостерігачами позицій. Інструктори ОБСЄ не змогли визначити тип зброї та з якої сторони вівся вогонь.

Проросійські бойовики в суботу, 10 жовтня вдень стріляли з тимчасово окупованої території по опорному пункту Збройних сил України поблизу селища Бердянське, що на Маріупольському напрямку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ОБСЄ, ДНР, АТО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Представники ОБСЄ на вихідних зафіксувала факти застосування зброї в зоні АТО
13 жовтень, 2015, 01:20