На Волині з'явиться ще одна об'єднана громада

На Волині з'явиться ще одна об'єднана громада
Спільне рішення об’єднатися в громаду з центром у Шацьку, підкріплене всіма необхідними документами, нещодавно надійшло на погодження в облдержадміністрацію.

Такому рішенню Шацької громади фахівці ОДА надали позитивні висновки, тож перелік документів надіслали у Мінрегіон і ЦВК. Вони й визначать, як і коли у Шацькій об’єднаній громаді відбудуться вибори голови громади та старост, а не сільських голів місцевих рад.

Тож це вже – сьома об’єднана громада на Волині, котра заявила про готовність узяти на себе повноваження і відповідальність, делеговані державою.

До об’єднаної громади із центром у смт Шацьк (у складі Шацької сільської ради – смт Шацьк, Гаївка, Мельники) увійшли також Самійличівська (входять села Самійличі, Хомичі, Пехи, Положеве) та Прип’ятська сільські ради (села Прип’ять, Кропивниця, Вілиці, Плоске). Тож загалом бажання жити однією громадою виявили мешканці 11 сіл.

Нагадаємо: таке об’єднання передбачене перспективним планом. Загалом у Шацькому районі планувалося створення 3-х громад із центрами у Шацьку, Світязі та Піщі.

Довідково.

25 жовтня на Волині у 5 об’єднаних громадах відбудуться місцеві вибори за новими правилами. Це – єдина міська громада з центром в Устилузі Володимир-Волинського р-ну, куди входять Устилузька міська, Зорянська, Микитичівська, П’ятиднівська, Стенжаричівська, Хотячівська, Лудинська, Рогожанська сільські ради; з центром у с. Велицьк Ковельського р-ну готові об’єднатися Мельницька, Підрізька, Сільцівська та, звісно, Велицька сільські ради; Зимніська громада Володимир-Волинського р-ну об’єднає Зимнівську, Бубнівську, Льотничівську, Селецьку сільські ради; Голобська Ковельського р-ну – Голобську селищну, Майданську, Новомосирську, Поповичівську сільські ради. Щодо Смолигівської Луцького р-ну, то з центром у цьому селі готові об’єднатися ще села Хорохоринської сільської ради.

Окрема тема – Оваднівська громада Володимир-Волинського р-ну, до котрої побажала приєднатися Гайківська сільська рада Турійського.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.