Медики змусили нардепа від «регіонів» розмовляти українською

Медики змусили нардепа від «регіонів» розмовляти українською
Медики Рівненської обласної клінічної лікарні під час зустрічі з народним депутатом від Партії регіонів Оленою Бондаренко не дозволили їй виступати російською.

Про це пише Gazeta.ua з посиланням на прес-службу обласної організації УНП.

Колишній головний лікар цього медичного закладу, заслужений лікар України Мирослав Семанів від імені колективу попросив її спілкуватися державною мовою.

Народний депутат України Олена Бондаренко на початку зустрічі привіталася з колективом і попросила дозволу проводити зустріч рідною їй російською мовою.

На це прохання оперативно зреагував колишній головний лікар обласної клінічної лікарні Мирослав Семанів. Він сидів у першому ряді й підняв руку.

«Шановна пані народний депутат України Бондаренко! Ми всі знаємо вас як ярого захисника відмираючих регіональних мов – гагаузької, мадярської, румунської і особливо російської. У нашому регіоні більшість населення послуговується українською мовою, яка не відмирає. Тому просимо вас як державного службовця першого рангу користуватися державною мовою», – сказав «регіоналці» медик.

Зал підтримав Семаніва оплесками.

«Проте довго пані Бондаренко не витримала – лише годину, після чого вибачилась і продовжила розмову все-таки російською. Однак позиція медиків, яку озвучив Мирослав Семанів заслуговує шани й схвалення», – зазначають у прес-службі УНП.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От, молодець! Справжній безстрашний патріот України! Побільше б таких! Давайте, розмовляти українською, слухати, читати виключно українське! Не дамо втоптати нашу мову в багнюку!!!
Відповісти
Підтримую! Свою дитину вчу розмовляти виключно українською. Та й сам стараюсь з російськомовними розмовляти українською
Відповісти
+100, молодець!
Відповісти
ЦЮ НЕНАВИСНИЦЮ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ ПОТРІБНО БУЛО ЗАКИДАТИ ТУХЛИМИ ЯЙЦЯМИ І ГНИЛИМИ ПОМІДОРАМИ
Відповісти
Отакі ми - патріоти, що ненавидимо тих, хто говорить іншою мовою, хоча і є громадянином України. А деж любов до ближнього?! А що ця людина поганого зробила вам, крім того що говорить на мові, яку ви ненавидите (хоча - за що?), адже на цій мові говорила її мама?! Соромно за такі коментарі і про яку безстрашність можна говорити, адже це відверте хамство з боку тих людей, які 20 років тому говорили російською на всіх симпозіумах і міжнародних семінарах по медицині!
Відповісти
хай з своєю мамою на російській говорить.
Відповісти
Коли вже нарешті ця наволоч, що веде послідовну боротьбу проти всього українського забереться до Росії?
Відповісти
Вот это да, народный депутат Украины и не знает украинского языка. Государственный чиновник. Вот ей действительно можно посочувствовать, что она не знает украинского языка. Языка страны в которой оно живет да еще и депутатом стало. Мы то как раз все двуязычные т.к. знаем и русский и украинский, а оно еле трындит на одном русском. Ничтожество одноклеточное. Регионаловская шавка, кторая гавкает на передчах у Шустера, когда нет ее подружки Богословской. У них взаимозаменяемость. Когда одна лижет Януковощу, другая на экране, а потом наоборот.
Відповісти
Вот кого надо умыть зеленкой!! Недоумков колисниченко, чечетова и бондаренко!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Ви наче з іншої планети. Не знаєте ні історії, ні життя і не хочете бачити того, що постійно відбувається. А чому ж вони не поважають мову, на якій наші матері розмовляли і розвомляють. Чому тоді руські так ненавидять все українське? Таке саме відношення буде й до них. Досить склонятися перед усіма кацапами, а то ми всіх повині поважати, а нас так сяк, поважати не обов`язково. Потім швидко сідають на голову. Недочекаються.
Відповісти
Не тех людей зеленкой обливают.
Відповісти
Дякую, Волинянка! Я цілком Вас підтримую і рахую, що нам всім треба вчитись вести диалог, бути більш толерантними та виваженими. А якщо хочемо підтримати свою мову, то перш за все нею потрібно говорити самим. І говорити розумні речі, а не хамити та ображати інших. А на рахунок російськомовних громадян України, так би мовити " насильно мил не будешь" дуже влучне прислів'я. Не можно заставити людину когось, або щось полюбити. На все потрібний час та терпіння.
Відповісти
Волинянка, не плутайте грішне з праведним. До чого тут любов до ближнього і її мама?.. Вона державний службовець і вона повинна знати державну мову.
Відповісти
Так Бондаренко ж годину розмовляла українською! А тепер і слухачам необхідно було проявити терпимість і далі слухати виступ російською: вас уважили - уважте і ви! І про мову матері! Як би вона не поважала свою мову - мову своєї матері-росіянки - я б Бондаренко взагалі б не поважала! Українською державною мовою цей депутат володіє (як для російськомовного)дуже добре! І не треба все валити в одну кучу і грішне , і праведне! Вчіться бути інтелігентним європейцем (куди ви всі так бажаєте втрапити!) - поважайте і інших, а не лише себе!
Відповісти
Останні новини
Медики змусили нардепа від «регіонів» розмовляти українською
19 липень, 2012, 14:26