З нового року в Україні вводять ID-картки

З нового року в Україні вводять ID-картки
Нові ID-картки для ідентифікації особи, що замінюватимуть внутрішній паспорт, будуть оформлюватися з 1 січня 2016 року.

Про це на засіданні уряду сказав в.о. Голови ДМС України Максим Соколюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З 1 січня 2016 року ми запроваджуємо нові ID-картки. Тому для цього ми плануємо створити національну систему ідентифікації. Мета - це побудова нової системи ідентифікації, забезпечення національної безпеки. Картки видаватимуть з 14 років», - сказав він.

Він розповів, що внутрішні паспорти оформлюватимуться за тим же принципом, що і закордонні біометричні паспорти.

«Громадяни на сьогодні мають право оформлювати закордонний паспорт у будь-якому відділенні державної міграційної служби. З 1 січня ми це переносимо і на внутрішній паспорт. На сьогодні система видає біометричні паспорти для виїзду за кордон. Ця ж система буде використовуватись для внутрішніх паспортів з 1 січня.

Він пояснив, що нова система ідентифікації ототожнюватиме особистість із персональними даними, фото, біометричними даними, а громадяни отримують сучасні захищені документи.

Соколюк також додав, що документи можна буде оформити через портал ДМС та єдиний державний портал адміністративних послуг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спрпвджується Біблія і слова Божі! Хто візьме цей номер буде служити сатані. хто не візьме то не зможе й хліба купити. але буде служити Богові і буде спасений! Слава Богу!
Відповісти
Під приводом забезпечення безпеки громадян влаштовують систему тотального стеження і контролю за кожною людиною. Всіх поступово загоняють під ковпак, що ніхто не рмпався. Здобули....
Відповісти
А я не хочу цю картку! А я не хочу щоб утотожнювали мою особистість з персональними даними! Нехай політики собі отримують ці картки і себе контролюють. Ми не раби!!!!
Відповісти