Чи врахує медична реформа інтереси волинян?

Чи врахує медична реформа інтереси волинян?
Жителі селища Колки Маневицького району за роки незалежності України отримали нову лікарню і поліклініку. Також тут є пункт швидкої медичної допомоги, на якому чергують дві бригади. Поки одна здійснює виїзди в села, інша – в будь-який момент напоготові до викликів місцевих жителів.

Але в рамках нової медичної реформи одну машину «швидкої» у колківчан можуть забрати, що у них викликає неабияке хвилювання. Адже за новими вимогами, одну з бригад переведуть в інше село Маневицького району.

За допомогою у вирішенні проблеми волиняни вирішили звернутися у Фонд «Новий Луцьк», в особі його засновника – Ігоря Палиці.

У своєму листі-зверненні колківчани розповідають, що забирають «швидку» тому, що натомість планують відкрити пункт невідкладної медичної допомоги в селі Цміни Маневицького району. Колківчани обурені тим, що одну бригаду у них скоротять, адже на екстрені виклики тепер потрібно буде чекати значно більше часу, а в таких випадках – кожна секунда на вагу золота.

Про те, що галузь медицини в Україні потрібно реформувати, ніхто не сперечається, але у селян викликає здивування, за яким саме принципом вона буде здійснюватись і чи будуть враховуватися їх потреби та побажання.

З проханням не скорочувати бригади «швидкої» колківчани зверталися до голови райради Людмили Веремчук, депутатів облради – Миколи Давидюка, Людмили Кирди, про це питання знають і голови облради та облдержадміністрації. Та, як стверджують у своєму листі жителі Колок, поки реакції ніякої не було.

Тому місцеві жителі і вирішили звернутися до засновника Фонду «Новий Луцьк».

Ігор Палиця вважає, що питанням медичної реформи повинна займатися держава. Але таку одиничну проблему, як додаткову «швидку», все ж можливо вирішити і на рівні області – потрібне лише рішення обласної ради щодо надання спецтранспорту. Ігор Палиця заявив, особисто відповідатиме за кожного кандидата, який балотується від партії до обласної ради, і буде займатися цією проблемою.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чи врахує медична реформа інтереси волинян?
15 жовтень, 2015, 10:27