Луцькі ліцеїсти урочисто прийняли присягу. ФОТО

Луцькі ліцеїсти урочисто прийняли присягу. ФОТО
На Театральному майдані Луцька відбулася урочиста посвята учнів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Посвята відбулася у середу, 14 жовтня.

Привітали ліцеїстів Луцький міський голова Микола Романюк, голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, голова Волинської облради Валентин Вітер, голова Братства ветеранів ОУН-УПА Василь Кушнір, боєць полку «Азов», випускник ліцею Сергій Мерчук, владика Волинський і Луцький Михаїл тощо, - інформує Волинське агентство розслідувань.

На площі зібралися також батьки ліцеїстів та чимало лучан.

Володимир Гунчик привітав усіх присутніх із святом Захисника України.

«Символічно те, що сьогодні Покрова пресвятої Богородиці накриває голови наших бійців надаючи їм наснаги, відваги і мужності», – зазначив губернатор, та додав, що дуже приємно, що сьогодні поруч стоять ветерани УПА та ті, хто боронив наш спокій на Сході України.

Присутні побажали ліцеїстам завжди перебувати під захистом Богородиці, а воювати лише за серця дівчат.

Василь Кушнір відзначив, що йому приємно сьогодні бачити молодих і завзятих ліцеїстів, які готові боронити країну. «Ви – це наша надія, наша зміна. Ми ті хто виборював колись незалежність України передаємо тепер у ваші молоді, сильні руки спокій і добробут нашого краю», – додав ветеран.

Сергій Мерчук передав ліцеїстам знамено, який рік тому отримав від викладачки ліцею Тетяни Степанівни.

«Тетяна Степанівна завжди житиме в наших серцях, завжди буде мамою всіх ліцеїстів. Ліцеїсти! В пам'ять всіх тих, хто загинув за волю України на Сході, в пам'ять про Тетяну Степанівну прошу вас – з гордістю пронесіть погон ліцею по життю», – сказав Мерчук. Він додав, що у моменти, коли було найважче, саме рідне знамено нагадувало про тих, хто чекав вдома.

Пам'ять Героїв, полеглих за волю України вшанували хвилиною мовчання.

Ліцеїстам побажали бути гідними послідовниками своїх дідів та батьків та стати мужніми і сміливими захисниками України.

Почесними грамотами облдержадміністрації нагородили вихователів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, а також команду ліцею, яка цього річ вперше перемогла на всеукраїнській спартакіаді.

Після вітальних промов ліцеїсти провели офіційну посвяту і отримали посвідчення, а владика Михаїл благословив майбутніх захисників. До Меморіалу пам'ятника Невідомому солдату та Стели Небесної сотні урочисто поклали квіти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.