73-річного українця засудили в Москві за шпигунство

73-річного українця засудили в Москві за шпигунство
Московський міський суд засудив 73-річного екс-директора полтавського заводу «Знамя» Юрія Солошенка до шести років ув'язнення, визнавши його винним у шпигунстві на користь України.

Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», справу Солошенка Мосміськсуд почав розглядати на початку жовтня в закритому режимі, оскільки вона мала гриф «таємно». Українцю висунули звинувачення за статтею 276 Кримінального кодексу РФ (шпигунство).

Раніше син засудженого Олександр Солошенко підтвердив агентству факт арешту батька. За його словами, Солошенка-старшого затримали під час ділової поїздки до Москви в серпні минулого року.

«Всі знають, що його «підставив» знайомий, з яким він співпрацював і якому довіряв. Мій батько 50 років в оборонній промисловості. У нього були налагоджені контакти, так що і на пенсії до нього зверталися, що з одного, що з іншого боку ... нічого секретного ні у нас, ні у росіян не було — це була єдина система», — заявив Олександр Солошенко.

За його словами, усі звинувачення в шпигунстві, висунуті проти його батька — абсурдні.

«Чіткого розуміння, чому затримали батька, ні в кого немає. Варіанти: потрібні «шпигуни», потрібні гучні справи», — додав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
73-річного українця засудили в Москві за шпигунство
15 жовтень, 2015, 01:26