Скільки туристичного збору сплатили волиняни

Скільки туристичного збору сплатили волиняни
В літній період у складі спеціальних робочих груп за участі представників виконавчої та місцевої влади, органів внутрішніх справ і МНС фахівці ДФС Волині провели 130 обстежень баз відпочинку і 75 приватних садиб.

Зокрема, під час обстеження місць надання послуг відпочиваючим у Шацькому районі фахівці ДФС Волині переконали 21 підприємця офіційно зареєструвати свою діяльність і легалізували працю 42 найманих працівників, - інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Завдяки цим заходам у Шацького районі додатково сплачено 5,1 тис.грн. ПДФО. Ще 2,9 тис.грн. ПДФО в бюджет сплатили громадяни, котрі в період відпочинку задають в оренду житло громадянам.

Разом з тим, саме у Шацькому районі до місцевих бюджетів надійшло 32,3 тис.грн. туристичного збору.

«Для районів, що не мають великих промислових потужностей, саме туристичний бізнес може стати додатковим джерелом поповнення бюджету. Але для цього потрібно, щоб органи місцевого самоврядування максимально залучали до оподаткування тих мешканців громади, котрі надають різні послуги в період відпочинку, тобто фактично мають власний туристичний міні-бізнес.

На території громад, де влада і мешканці будуть відповідальні, місцеві бюджети завжди матимуть кошти від туризму, оскільки потенціал Волині в цьому питанні ще не вичерпаний», - зазначає заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Богдан Шинкарчук.

За підсумками 9 місяців 2015 року на Волині сплачено 185 тисяч гривень туристичного збору.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.