На Волині командиру 79-ї бригади присвоїли звання Почесного громадянина

На Волині командиру 79-ї бригади присвоїли звання Почесного громадянина
На 58-й сесії міської ради одноголосно прийняли рішення про надання звання «Почесний громадянин міста Рожище» командиру взводу 79-ї аеромобільної бригади Збройних сил України Павлу Чайці.

З ініціативою відзначити земляка виступили одразу дві громадські організації, пише Район.Рожище.

«Наближається велике державне свято − День захисника, який віднині відзначаємо 14 жовтня. Події, що відбуваються в Україні два останніх роки, підводять нас до розуміння важливості патріотичного виховання молоді, плекання з народу нації. У цьому контексті надзвичайно важливим є визнання і прославлення справжніх героїв – простих хлопців, які ризикували життям під час подій Революції Гідності й бойових дій на сході нашої країни. Вони, не жаліючи себе, захищали наше майбутнє. Тому найменше, що ми можемо зробити для них нині, – це прославити їхні імена в Україні, на Волині, чи бодай у межах нашого населеного пункту», – йдеться у поданні.

Павлові Чайці 26 років, народився у Рожищі в сім’ї медиків. Навчався у Волинському військовому ліцеї. Згодом вступив на факультет кримінального права Східноєвропейського національного університету.

Як закінчив два курси, хлопця призвали в армію. Служив за контрактом. Павло у складі 79-ї аеромобільної бригади побував у всіх «гарячих точках» проведення АТО.

Указом Президента 26 лютого 2015 року командир аеромобільного десантного взводу 79-ї ОАМБр Павло Чайка за виняткову мужність і героїзм, виявлені в боях на Дебальцівському плацдармі, нагороджений орденом «За мужність» І ступеня.

Минулого року нашого земляка двічі відзначили такою ж нагородою ІІІ і ІІ ступенів. Тож Павло Чайка – повний кавалер ордена «За мужність».

Раніше звернення громадських організацій підтримали на засіданні виконкому міськради. Рішення набуває чинності з моменту оголошення його на урочистостях із нагоди Дня захисника.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині командиру 79-ї бригади присвоїли звання Почесного громадянина
15 жовтень, 2015, 13:55