Порошенко пропонує ввести другу робочу мову

Порошенко пропонує ввести другу робочу мову
Президент України Петро Порошенко пропонує ввести англійську мову як другу робочу поряд з українською на всій території України, як це зроблено у Києво-Могилянській академії.

Про це Глава держави заявив у четвер, 15 жовтня, на урочистостях з нагоди святкування 400-річчя Києво-Могилянської академії, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Могилянка вперше впровадила дві робочі мови — українську та англійську. І я думаю, що було б дуже добре, щоб і в Україні, а не тільки в Могилянці, крім української, з'явилася ще своя робоча мова. І цією мовою має бути англійська», — зазначив Порошенко.

Президент також відзначив, що Києво-Могилянська академія стала рушієм змін в українській освіті, зокрема, у створенні руху за справедливий вступ, академічну чесність, університетську автономію, боротьбу з корупцією у сфері освіти.

«Вже більше року Могилянка здійснює свій внесок у забезпечення перемоги на сході, і я хотів би подякувати всім могилянцям, які зараз і ці 18 місяців борються за нашу перемогу на фронті», — додав Порошенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Справедливо було б ввести другу мову не англійську, а китайську. По-перше, китайців на Землі набагато більше, а, по-друге, скоро матимемо українсько-китайський кордон,- мусимо знати мову найближчого сусіда.
Відповісти
Це мова цивілізованого світу, мова прогресу усієї світової цивілізації. А молодь її вчить і без указів...
Відповісти
Мову можна вчити, але навіщо робити її офіційною.Чому президенти інших країн не вчать українську?
Відповісти
на варшавці вже офіційна...
Відповісти
підтримую
Відповісти
прислуга зобовязана знати мову Господаря...
Відповісти
влучно,чітко,достовірно,правильно.здали америкосам свою землю,то й мову мусимо вивчити.он гарант як шпрехає!
Відповісти
за БПП!
Відповісти
Бажаю тобі обіцяного ними Пакращення!

Відповісти
вибори,вибори-кандидати п.....
Відповісти
порох правий, адже всі міжнародні суди розглядають справи англійською, тому кожен зможе себе захистити у міжнародних інституціях.
російську можна опанувати і на побутовому рівні, вивчати окремим предметом сенсу немає.
Відповісти
А що наші демократичні суди тебе не влаштовують?, що збираєшся в міжнародні суди звертатись?А де патріотизм? Оце так по українськи! Завтра кредит дадуть китайці так що будеш ще й китайську вчити.
Відповісти
мова про права людини та бізнес із партнерами з інших країн, які теж бувають не добросовісні, досить мислити категоріями "варшавки".

а до чого тут кредит і китайці?
Відповісти
Вчителі в звичайних школах англійську вчать аби як! А чому саме англійська? Напевно щоб краще розуміти свого нового англомовного господаря! А ще вішають "лапшу" про незалежність,демократію, свободу.От і виходить що в когось свобода, а в когось злидні і рабство.Позорять Державу.Кожна нормальна держава думає власними мізками, а наша чужими.
Відповісти
ви не повірите, але у Європі діти вчать англійську чи німецьку додатково до рідної мови в обовязковому порядку.
більше того, в університетах передбачено навчання для іноземців англійською мовою, так є у польщі, словаччині, чехії - то в них хто господар?
відповідь: здоровий глузд.
Відповісти
Пороха- на процедуру імпичменту (але у нас, на жаль, такого закону досі немає) за таку пропозицію!!!!!!! Покидьок!!!! ! У нас українську не всі знають!!!! Дійсно, намагається сподобатись господарям з Вашингтону!!!
Відповісти