Мар'їнка: як військові волинської бригади несуть службу під час перемир'я. ВІДЕО

Мар'їнка: як військові волинської бригади несуть службу під час перемир'я. ВІДЕО
У містечку Мар’янка, яке до недавнього часу було чи не найгарячішою точкою АТО, після початку відведення озброєння калібром менше 100-мм, відносно тихо.

Але бійці 14-ї окремої механізованої бригади, які тримають оборону на околицях міста все ж не поспішають розслаблятися, інформує Справжня варта.

Бо звикли, що перемир’я тут періодично порушується звуками вибухів та автоматних черг. Так, за повідомленням штабу АТО, 27 вересня в результаті мінометного обстрілу було поранено четверо українських військових. А 15 вересня бій із бойовиками тривав дві з половиною години. За словами військових, одразу ж місія ОБСЄ приїхала, наче знали шо шось має бути.

Також в тил нашим військовим уже неодноразово намагалися потрапити ворожі диверсійно-розвідувальні групи. Також українські позиції під прицілом у ворожого снайпера. Бійці розказують, що одного дня снайпери з того боку стріляли наче несамовиті, буквально по всьому шо рухається. А потім місцеві жителі розповідали, наче це снайпери з Росії приїхали здавати екзамен.

«Буває вночі підходять, кричать «Аллах акбар!» і починають стріляти по нас з АГС-ів, РПГ, «мухами» накривають, ну і з самого терикона також ведуть вогонь. Тут густа рослинність, тож бойовик може вискочити з-за куща, вистрелити по нас з гранатомета і одразу ж сховатись. Тож треба бути пильним. Але зазвичай у нас перестрілки з ними в основному автоматні. Бойовики переважно стріляють калібром 7.62», - говорять бійці. Мовчазним свідком обстрілів тут є дерева, гілки та листя яких понівечене осколками від гранатометних снарядів.

Водночас, як припускають військові, сепари під час бою мабуть чимось «обдолбані», адже знають що тут встановлені розтяжки, та всеодно лізуть. Бувало до передових українських позицій перед териконом ворожі ДРГ підходили впритул на відстань якихось сотні метрів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.