У Луцьку саджали дерева миру. ФОТО

У Луцьку саджали дерева миру. ФОТО
У п'ятницю, 16 жовтня, в рамках Всесвітньої ініціативи «Trees of Peace» у Луцьку було висаджено понад 100 дерев.

Організаторами дводенної акції (16 та 17 жовтня) у нашому місті стали ВОГО «Фундація розвитку громад» та ГО «Національний альянс».

«Дерева миру – чудова, неймовірна та просто надихаюча акція. Кожен житель міста міг долучитися й зробити свій внесок у зміну нашого суспільства. Дерево – це символ світу, символ життя, а отже і символ миру, що наразі так актуально. Ми хотіли показати, що посадити дерево досить просто, достатньо лиш об’єднатися заради спільної мети. Так само, якщо кожен буде робити свій внесок у становлення миру, то ми зможемо його досягти», – впевнена прес-секретар ВОГО «Фундація розвитку громад» Вікторія Горбай.

Така ж акція проходила й весною (тоді основною локацією був сквер Героїв Майдану, що біля РАЦСу). Однак цього разу захід проходить більш масштабно.

Координатором сьогоднішньої події виступає ВОГО «Фундація розвитку громад».

Організація підготувала три локації: сквер, що поблизу Храму святого Великомученика Юрія Переможця (знаходиться на вул. Стрілецькій), територія Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5, а також парк імені 900-річчя Луцька.

«До акції долучалося чимало лучан й організацій. Нас підтримала Луцька міська рада та Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства, яке безкоштовно надало та доставило усі необхідна саджанці. Окреме дякую варто висловити колективу 5 школи, які спільно з дітками четвертих класів посадили дерева й пов’язали на них жовто-блакитні стрічки із двома голубами. Не менший вклад зробив й доктор економічних наук, професор Божидарнік Тарас Вікторович. Він підтримав ініціативу, й плі-о-пліч з нами та студентами ЛНТУ висаджував дерева миру», – розповідає керівник відділу проектів ВОГО «Фундація розвитку громад» Олена Ярощук.

Зауважимо, що на сьогоднішньому дні акція не закінчилася, тож усі бажаючі можуть долучитися й садити дерева 17 жовтня поблизу навчально-виховного комплексу № 26 спільно із «Національним альянсом».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.