Самопоміч на Сході «віддалася» Ахметову?

Самопоміч на Сході «віддалася» Ахметову?
Самопоміч веде в місцеві ради на сході України ключових людей олігарха Ахметова. Зокрема, у Запоріжжі контроль над осередком партії отримали брати Владислав і Марк Марченки.

Марченки – сини «тіньового забудовника», які мали тісні стосунки із групою «смотрящего» області від Януковича Євгена Анісімова, а тепер активно "співпрацюють" зі структурами холдингу "Метінвест", - повідомляє Запорізький інформаційно-аналітичний портал Проспект.

Як брати Марченки захопили контроль над партійною структурою "Самопомочі" у Запоріжжі - це окрема історія. Громадські активісти, які свого часу повірили у благі наміри політичного дітища Садового, багато про це розказували у місцевих ЗМІ. Та марно - у цьому випадку, судячи з усього, перемогло сумнозвісне "бабло".

Керівник Запорізької організації Владислав Марченко балотується і до обласної, і до міської ради.

При цьому Запорізький осередок «Самопомочі» на диво часто з’являється в ефірі телекомпанії ТВ5, яка належить Ахметову. Більше того, очільник цієї телекомпанії навіть був у списках «Самопомочі» на місцевих виборах. Однак після публічного скандалу його змушені були зі списків виключити.

Прибрали зі списку і колишнього прокурора Сергія Барбашина, який свого часу був державним обвинувачувачем фігурантів так званої «справи паламарів». Нагадаємо, у 2010 році у Свято-Покровському храмі Запоріжжя пролунав вибух, внаслідок якого загинула літня черниця. Щоб догодити Януковичу, правоохоронці швидко «призначили» винними трьох хлопців – Сергія Дьоміна, Антона Харитонова та Євгена Федорченка.

Попри повністю сфабриковану справу, їм присудили по 14-15 років позбавлення волі. Вже у 2014 році після Майдану суд їх реабілітував і визнав політв’язнями режиму Януковича. А Сергій Барбашин поспішив після цього звільнитися з органів прокуратури. Його поява у списках кандидатів «Самопомочі» до міської ради Запоріжжя викликала публічний скандал. Представники громадськості були шоковані тим, що поплічник Януковича і його злочинної системи «правосуддя» планує стати депутатом.

Але там, де можна уникнути публічного компромату, партійна організація під керівництвом братів Марченків не гребує ресурсами і кандидатами від олігархів.

Приміром, партійну структуру «Самопомочі» регулярно популяризують у газеті «Індустріальне Запоріжжя», яку холдинг Ахметова безкоштовно (!) передплачує для жителів міста.

Кандидаткою у депутати Запорізької обласної ради стала Дар’я Бєлікова – представниця холдингу Ахметова «Метінвест». Колись підприємство, де вона працює бренд-менеджером, називали «ковбасним цехом» «Запоріжсталі», тепер же це - відома торгівельна марка м’ясних виробів.

А популярний віднедавна співак Арсен Мірзоян, учасник одного з талант-шоу, балотується до Запорізької міськради. Його музичну кар’єру теж активно спонсорує ахметівський комбінат «Запоріжсталь».

Окрім людей Ахметова, у списках Запорізької Самопомочі не бракує й інших «кіндер-сюрпризів». Зокрема, Оксана Невзорова, кандидат у депутати обласної ради, була заступницею одіозного мера Бердянська Євгена Шаповалова (відомого у вузьких колах за прізвиськом «Геша»). Кандидатка замішана у корупційних скандалах із дерибаном міської землі. За іронією долі, як свідчить її офіційна біографія, зараз Невзорова є головою «Бердянського комітету по запобіганню та протидії корупції».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ахмет и порошка купит. С потрохами.
Відповісти
Дуже жаль, я вірив їм
Відповісти
З цим паном-олігархом, котрий загравав з "русскім міром" та долучився до роздмухування конфлікту на Сході, а пізніше - кидав "кістку" його злиденним жертвам - мали б поспілкуватись відповідні інстанції...
Відповісти
Останні новини
Самопоміч на Сході «віддалася» Ахметову?
16 жовтень, 2015, 18:48