Справжні комуністи обирають «Порше»

Справжні комуністи обирають «Порше»
Це на публіці вони зводять пам'ятники Сталіну, а в побуті давно вже перетворилися на звичайних буржуа, які не просто зрадили «великого вождя», а користуються брендами, утвореними його смертельними ворогами.

Про це повідомляє Українська правда.

Наприкінці сесійного тижня автор зустрів двох комуністів, які сідали в автомобіль Porsche Cayenne, який більше пасує мільйонерам-бізнесменам, а не пролетаріату. Це були депутати від Компартії Валентин Матвєєв та Юрій Гайдаєв. Останній зібрався сісти на переднє сидіння, як раптом помітив, що його знімають.

Гайдаєв тут же почав відхрещуватися від Porsche.

«Во-первых, это не мой», - заявив він.

«А чей?», - запитав журналіст.

«Рассказать?», - перепитав комуніст.

Але замість оповідання про друзів, які дали покататися депутату на джипі, Гайдаєв... просто поїхав, не проронивши більше ні слова.

Вибір комуніста на користь торгової марки Porsche - це не просто дисонанс між словами і вчинками.

До певної міри, це є зрадою світлих ідеалів Сталіна. Адже саме Фердинанд Порше активно співпрацював із нацистами і був конструктором німецької техніки, з якої протягом Великої вітчизняної війни могли убивати радянських солдат.

Ще обурливіше виборцям Компартії мало бути від того, що на словах вожді постійно ставлять у приклад Росію і Китай, але продукцією їхнього автопрому користуватися не хочуть.

Після вступу комуністів до коаліції з Партією регіонів стало популярним твердження "Поміняли «Капітал» Маркса на «капітал Ріната». Тепер можна сказати, що поміняли дермантиновий салон «Волги» і «Geely» на шкіряне крісло у «Порше».

Образити виборця могло не лише те, що «коммі» пересіли на Porsche Cayenne. Також привертав увагу номер машини - АА 0311 ВР. Тобто, поборники соціальної справедливості вирішили відокремитися від простого пролетаріату козирним знаком, який дає недоторканість на дорозі.

Ми перевірили за своїми джерелами. Виявилося, що блатний номер депутат вирішив повісити на машину своєї дружини. Згідно з даними техпаспорта, власником Porsche Cayenne значиться жінка комуніста Маргарита Гайдаєва, 1965 року народження. Сам Юрій Гайдаєв має лише право керування цим авто.

Цікаво, що в біографії Гайдаєва сказано, що він жодного дня не працював у бізнесі. Спочатку був лікарем, потім - медичним чиновником, заступником міністра, міністром охорони здоров'я, і нарешті зараз - народним депутатом.

Гайдаєв лише одного разу оприлюднив декларацію про доходи - за 2006 рік. Там у нього було записано лише 140 тисяч гривень, не набагато більше значилося у членів родини - 300 тисяч гривень. Але це не завадило йому стати власником машини, чия вартість починається від 100 тисяч доларів, тобто, 800 000 гривень.

На жаль, під час нещодавньої кампанії із закликом до депутатів оприлюднити свої декларації, Гайдаєв фінансовий звіт не надав.

...Наступного дня у парламенті ми знову зустріли Юрія Гайдаєва. Він більше не відкидав, що ця машина має стосунок до нього.

«Вряд ли я буду объяснять журналистам. Но если она вписана в декларацию, наверное она (машина) легальна», - сказав комуніст.

На наш закид, що Сталін не схвалив би такий вибір, адже депутат їздить на автомобілі концерну, засновник якого конструював зброю для нацистів, Гайдаєв зніяковів: «Я в эти тонкости не вникал...».

Також не сподобався Гайдаєву аргумент, що йому слід було власною персоною пропагувати китайську економіку, яку вони так завзято ставлять у приклад. «Они (китайські машини) значительно хуже. Это несерьезный разговор».

«Моя жена на протяжении 15 лет занимается бизнесом. И она наконец на старости... как говорится, в определенном возрасте у нас появилась хорошая машина, - зізнався комуніст. - Разве это плохо?»

Звісно, це добре, коли покращується матеріальний стан депутатів! Тільки навіщо тоді спекулювати на почуттях старшого покоління - та носити перед собою ікони з зображенням Леніна та Сталіна. Краще вже портрети Фердинанда Порше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Справжні комуністи обирають «Порше»
26 грудень, 2011, 13:47