«Луцькавтодор» ремонтуватиме дорогу до Почаївської Ларви за 3 млн./км

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області 12 липня уклала угоду з ТОВ «Луцькавтодор – Сервіс» на середній ремонт дороги державного значення М-19 Доманове (на Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на Бухарест) на ділянці км 246+800 до км 259+549 (обхід м.Кременець).

Вартість угоди склала 38,64 млн грн., пишуть Наші гроші з посилання на «Вісник державних закупівель».

Об’їзна дорога м. Кременець є невід’ємною частиною маршруту до Свято-Успенської Почаївської Лаври. Вартість ремонту становить 3 млн грн. за кілометр.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки «експлуатаційний стан цієї дороги знаходиться вкрай незадовільному стані». Тому великогабаритний транспорт їздить дорогою, що проходить через центр Кремінця, а не по об’їзній дороги. Це в свою чергу нібито викликає руйнування інженерних комунікацій під дорогою в Кремінці. Також вантажівки «заважають навчальному процесу в школі і завдають шкоди здоров’ю учнів».

«В місті і на підходах до нього <…> зменшується швидкість і регулярність доставки пасажирів. Зростання затримок при виконанні перевезень пасажирів призводить до різкого збільшення втрат вільного часу населення, зниження рівня його життя, і, тим самим, неминуче породжує соціальну напругу», – йдеться в обґрунтуванні (весь текст нижче).

Через ці скарги Служба автодоріг вирішила терміново відремонтувати дорогу, що йде до Свято-Успенської Почаївської Лаври – однієї з найважливіших в УПЦ Московського патріархату.

При цьому в обґрунтуванні жодним чином не пояснюється вартість ремонту та вибір підрядної організації.

ТОВ «Луцькавтодор – Сервіс» Олексія Юрчука входить в групу ЛАД Юрія Ольхового, який в 2009-2010 роках очолював Службу автомобільних доріг у Волинській області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Наші гроші" навіть приблизно не знали про що вони пишуть, окрім того на них посилаються, це абсурдно.
Це те саме, що футбол коментуватиме блондинка. Так тримати.
"Новини перетворюються в плітки"
Відповісти
Степане, що ви таке кажете?? Тут працюють справжні журналісти. Їхній надвисокий рівень не дозволить їм не перевіряти інформацію здобуту тяжкою працею і з ризиком для здоровя.
Відповісти
Останні новини
«Луцькавтодор» ремонтуватиме дорогу до Почаївської Ларви за 3 млн./км
20 липень, 2012, 12:15