На Рівненщині СБУ затримали партію бурштину на 1,8 млн грн.

На Рівненщині СБУ затримали партію бурштину на 1,8  млн грн.
Співробітники Служби безпеки України у складі мобільної групи з представниками міліції, Державної фіскальної служби та військової служби правопорядку затримали на Рівненщині три автомобілі з бурштином.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, легковики з місцевими мешканцями правоохоронці затримали поблизу сіл Бережниця Дубровицького та Ремчиця Сарненського району, пише УНіАН.

В автомобілях вони перевозили великі партії бурштину-сирцю загальною вагою майже 55 кілограмів, зокрема було виявлено найцінніші каміння великих фракцій. Один із пасажирів намагався втекти з незаконно видобутим бурштином, але був затриманий мобільною групою.

За висновками експертів, орієнтовна вартість вилученого бурштину становить близько 1,8 млн грн.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 198 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво чи умикнуть і цю партію бурштину.
Відповісти
Прошу звернути увагу всіх небайдужих!!!
Вже який місяць на території Маневицького району Волинської області відбувають протиправні кримінальні дії щодо незаконного видобутку бурштину, який «кришують» незаконні озброєні військові угрупування та корумповані працівники органів УМВС України у Волинській області на чолі з їхнім керівником – Шпигою Петром Петровичем!!!
Ці твердження не є необґрунтованими оскільки є багато фактів на підтвердження вище викладеному….
Зокрема, коли всі ЗМІ говорять про зупинення незаконного видобутку бурштину на території Маневицького району Волинської області тому що його патрулюють нацгвардія, працівники МВС у Волинській області та ГО «Самооборона Волині», АЛЕ саме працівники МВС і ГО «Самооборона Волині» ГО «Буг» на чолі з генералом Шпигою П.П. на нардепом Ігорем Лапіним видобувають бурштин. (зв'язок між генералом та народним обранцем здійснюється за допомогою нинішнього начальника Маневицького районного УМВС Ісакова І. та кума Ігоря Лапіна - Анатолія).
Незаконний видобуток корисних копалин здійснюють у пристосованих військових палатках, що нібито використовуються для відпочинку та дислокації зазначених озброєних структур, а відтак відео- чи фото- фіксації на підтвердження незаконного видобутку бурштину надати важко.
Нещодавно на Волинь приїзджала комплексна перевірка ВБ УМВС України, однак ніяких порушень не виявила, оскільки Волинський генерал «відмазався» і «порішав» всі питання.

На даний час на Волині перебуває наш народний обранець – Ігор Лапін, який приїхав до Маневицького району для зустрічі з «електоратом», а саме зібрати гроші від незаконного видобутку бурштину на місцеві вибори для підтримки «своїх» кандидатів.
Про дані факти порушень високопосадовців в пагонах та нардепа знає і наш губернатор, але чомусь!!! закриває на це очі.

Місцеві жителі обурені, їх не допускають в ліс, про цілодобовий шум нічого не пояснюють.
Коли зупинеться свавілля влади, яку ми обираємо і хто стане на захист інтересів Маневицької громади???


Відповісти
Останні новини
На Рівненщині СБУ затримали партію бурштину на 1,8 млн грн.
18 жовтень, 2015, 00:35