Які в України шанси пройти плей-офф Євро-2016

Які в України шанси пройти плей-офф Євро-2016
Данія, Ірландія, Норвегія та Словенія. Одна з цих збірних стане суперником України у плей-офф раунді відбору на Євро-2016. Жеребкування стикових матчів пройде у неділю, 18 жовтня і почнеться о 12.20 за Києвом.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Нагадаємо, синьо-жовті фінішували третіми у групі С разом з Іспанією, Словаччиною (вийшли на Євро напряму), Білоруссю, Люксембургом та Македонією.

"Кожна з команд по-своєму небезпечна для України, - каже заступник головного редактора журналу "Футбол" Андрій Шахов. - Найбажаніша для нас Норвегія. Потім Ірландія, Данія та Словенія".

Отже, хто вони?

Данія

Національна збірна Данії фінішувала на третій позиції у групі І. "Банда Ольсена" виступала разом з Португалією, Албанією (перші два місця), Сербією та Вірменією.

Матчі з лідерами групи

Албанія — Данія — 1:1

Данія — Португалія — 0:1

Данія — Албанія — 0:0

Португалія — Данія — 1:0

Наставник: Мортен Ольсен, 66 років

Капітан: Даніель Аггер, 30 років

Лідери: воротар Каспер Шмейхель, захисники Даніель Аггер, Сімон К'яєр, Ерік Святченко (футболіст має українське походження), Яннік Вестергорд (грає за "Вердер" Віктора Скрипника), Ларс Якобсен, півзахисники Крістіан Еріксен, Мікаель Крон-Делі (партнер Євгена Коноплянки по "Севільї"), П'єр Хейб'єрг, нападники Ніклас Бендтнер, Юссуф Поульсен.

Досягнення: чемпіон Євро-1992

Стадіон: Паркен (Копенгаген), 38 тисяч

Коментар Андрія Шахова: "У Данії схожі з нами проблеми. Сварять Мортена Ольсена. Мовляв, він старомодний тренер. Він вже 15 років поспіль тренує збірну. Як на мене, то це все надумано і висмоктане з пальця. Ольсен - хороший тренер. Він довіряє молодим. Хоча у Данії вважають інакше. Головний козир збірної - це зв´язка Еріксен - Бендтнер. Також зіграність та надійність оборони.

Бендтнер зараз не у формі. Без нього Данія не змогла забити Албанії, Вірменії та Португалії. Еріксен останнім часом часто травмується. Через нього йде дуже багато комбінацій у збірній Данії. Багато буде залежати від того в якій формі до стикових матчів підійде саме їх зв´язка.

Якщо нам випаде Данія, то я б оцінив наші шанси, як трохи вищі за 50%. Але не варто про це говорити за місяць до матчів. Зараз Еріксен починає проявляти себе у "Тоттенхемі" після чергової травми. Бендтнер за цей час набере форму. Тобто, Данія виглядатиме дуже непогано".

Ірландія

Національна збірна Ірландії посіла третю позиції у групі D, де виступала разом з Німеччиною, Польщею (перші два місця), Шотландією, Грузією та Гібралтаром.

Матчі з лідерами групи

Німеччина - Ірландія - 1:1

Ірландія - Польща - 1:1

Ірландія - Німеччина - 1:0

Польща - Ірландія - 2:1

Наставник: Мартін О'Нілл, 63 роки

Капітан: Роббі Кін, 35 років

Лідери: воротар Шей Гівен, захисники Джон О'Ші, Шеймус Коулман, Стівен Ворд, півзахисники Гленн Вілан, Ейден Макгіді, Джеймс Маккарті, Роберт Бреді, нападники Шейн Лонг, Роббі Кін, Джонатан Волтерс

Досягнення: чвертьфіналіст Кубка світу-1990

Стадіон: Авіва-Стедіум (Дублін), 51 тисяча

Коментар Андрія Шахова: "Не секрет, що Ірландія відома своїм характером. Це команда, яка не шкодує ні себе, ні суперника. Ця збірна завжди грає жорстко, в кістку. Цей суперник швидкісний, але тупуватий. Маю на увазі, одноманітну гру. Це через відсутність креативних гравців у середині поля.

Думаю, Україна сильніша від Ірландії. Головне, уникнути недооцінки суперника. На прикладі німців ми бачили до чого це може призвести. Німці не виграли вдома і програли у гостях.

Ірландія дуже небезпечна на своєму полі. В гостях вона виглядає слабкішою. Але і то вдома команда грає за рахунок надійності захисту. У цьому відборі ірландці більше одного м'яча забили на власному полі тільки Гібралтару. Інша річ, що одного м'яча збірній вистачило для перемоги над тими ж німцями.

У команді є дискваліфіковані виконавці. Перший матч не зіграють О'Ші (один із ключових захисників команди) і Волтерс (сильний нападник). Найсильніший гравець збірної Ірландії — опорний півзахисник Маккарті. Харизматчиний лідер команди — Кін, але він не завжди виходить на поле у стартовому складі. Його головним козирем була швидкість, але тепер вона вже впала. Зараз йому далеко за 30. Він грає в США".

Норвегія

Національна збірна Норвегії зайняла третє місце у групі Н, де боролася за Євро-2016 із збірними Італії, Хорватії (вже на турнірі), Болгарії, Азербайджаном та Мальтою.

Матчі з лідерами групи

Норвегія - Італія - 0:2

Хорватія - Норвегія - 5:1

Норвегія - Хорватія - 2:0

Італія - Норвегія - 2:1

Наставник: Пер-Матіас Хегмо, 55 років

Капітан: Пер-Сільян Шельбред, 28 роки

Лідери: воротар Ерьян Нюланн, захисники Том Хеглі, Евен Ховланн, Омар Елабделлауї, Вегар Форрен, півзахисники Александр Тетті, Ховард Нордтвейт, Стефан Йохансен, Мартін Едегор (належить "Реалу"), Пер-Сільян Шельбред, нападники Джошуа Кінг, Ховард Нільсен

Досягнення: "Бронза" Олімпійських Ігор-1936

Стадіон: Уллевол (Осло), 27 тисяч

Коментар Андрія Шахова: "Норвегія - найслабша команда з цієї четвірки. У захисті все більш-менш чітко організовано. Є проблеми з нападом. Не вистачає яскравих виконавців. Хоча той же Бергет з "Мальме" двічі посадив Срну на п´яту точку. Завдяки цьому Норвегія перемогла хорватів у себе вдома.

У збірній грає чимало гравців з норвезького чемпіонату. А він далеко на топовий в Європі. У команді дуже мало футболістів, які виступають у чемпіонатах великої п´ятірки. А якщо навіть вони там представлені, то, як правило, грають у скромних клубах. Або взагалі не грають. Наприклад, воротар Нюланн. Він зіграв всі матчі відбору, а за "Інгольштадт" не провів жодної хвилини. Нордтвейт час від час грає за "Боруссію" Менхенгладбах. Решту грають у командах рівня "Селтіка", АЗ чи "Мальме". Це далеко не найсильніші клуби в Європі".

Словенія

Національна збірна Словенії стала третьою у групі Е з Англією, Швейцарією (наступного року поїдуть у Францію), Естонією, Литвою та Сан-Марино.

Матчі з лідерами групи

Словенія - Швейцарія - 1:0

Англія - Словенія - 3:1

Словенія - Англія - 2:3

Швейцарія - Словенія - 3:2

Наставник: Сречко Катанец, 52 роки

Капітан: Боштьян Цесар, 33 роки

Лідери: воротар Самір Ханданович, захисники Боян Йокич, Андраж Струна, Боштьян Цесар, Бранко Ілич, Мішо Бречко, півзахисники Валтер Бірса, Деян Лазаревич, Ясмін Куртич, Кевін Кампль, нападники Йосип Іличич, Мілівоє Новакович

Досягнення: збірна двічі грала у фінальній частині Кубка світу та раз на Євро. У стикових матчах словенці проходили збірну України (Євро-2000) та Росію (Кубок світу-2010)

Стадіон: Людскі врт (Марібор), 12 тисяч

Коментар Андрія Шахова: "У Словенії зараз дуже хороший добір виконавців. Там ледь не вся основа грає у топ-чемпіонатах. Дуже багато хлопців із Серії А. Назву вісьмох не задумуючись. Плюс Кевін Кампль з леверкузенського "Байєра" і Берич, який у складі "Рапіда" ледь не вибив "Шахтар" з Ліги чемпіонів. А тепер гратиме проти "Дніпра" у складі "Сент-Етьєна". Тобто, хлопці там дуже цікаві. Виділив би гравців середини поля і тих, хто більше працює на атаку.

Якщо та збірна Словенії, яка вибила Україну, була захисною та контратакуючою командою з хорошою грою при "стандартах", то зараз "стандарти" залишилися. Додався сильний і зірковий воротар Ханданович з "Інтера" і толкові атакувальні півзахисники. Але втратила надійність оборона. Всі м´ячі у цьому відборі Словенія пропустила у другому таймі. Шість з них - починаючи з 79-ї хвилини. Можливо, проблеми з "фізикою". Якби не такі жахливі кінцівки, то Словенія могла напряму вийти на Євро.

Чесно кажучи, я б не хотів, щоб нам випала Словенія. У команди є характер. Вона не була фаворитом попередніх стикових матчів, але проходила своїх суперників".

Додамо, що перші зустрічі плей-офф пройдуть 12,13 і 14-го листопада. Матчі-відповідь - 15, 16, 17 листопада.

Після групового етапу визначилися 20 учасників Євро: Франція, Албанія, Австрія, Бельгія, Чехія, Англія, Німеччина, Ісландія, Італія, Північна Ірландія, Польща, Португалія, Румунія, Росія, Іспанія, Словаччина, Швейцарія, Уельс, Хорватія і Туреччина.

Додамо, що збірній України за всю історію ще жодного разу не вдавалося пройти раунд плей-офф. Рано чи пізно всі серії закінчуються.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.