ВО «Батьківщина» представила свою молоду команду. ФОТО*

ВО «Батьківщина» представила свою молоду команду. ФОТО*
Команда ВО «Батьківщини» - це сплав досвіду та молодості»,- Григорій Пустовіт.

17 жовтня на прес-конференції ВО «Батьківщина» народний депутат України від партії «Батьківщина» Іван Крулько розповів, які завдання стоять перед їхньою командою.

Насамперед він зазначив, що своїми зусиллями вони намагатимуться змінювати життя області до кращого, а з Луцька зробити європейське місто. Адже партія - це активісти, котрі будуть достойними представниками до органів місцевого самоврядування.

«Під час парламентських виборів було прийнято правильне рішення, щоб списки «Батьківщини» були молодшими. Обласні осередки взяли для себе цю традицію і прийняли рішення надати дорогу молодим людям, які хочуть стати депутатами. Я хочу подякувати Григорію Пустовіту, який прийняв це рішення і молоді люди отримали шанс гідно представляти «Батьківщину» в органах місцевого самоврядування», - мовив Іван Крулько.

Хоча у Верховній Раді фракція є найменшою за чисельністю, однак вона є ефективною і активною політичною силою. За словами Івана Крулько, підібрати кандидатів у депутати до органів місцевого самоврядування було клопіткою роботою, однак вони їх підібрали і висунули найбільше кандидатів до місцевих рад.

«Ми є партією, яка в цьому році відзначила 16 років. Безперечно в історії партії були різні періоди, тому ми зробили висновки та прийняли рішення, що від партії до органів місцевого самоврядування треба люди, які будуть працювати і які не зрадять. Перша наша позиція - створити справедливість у питаннях тарифоутворення. З залученням експертів «Батьківщина» проаналізувала, які насправді мають бути тарифи на газ. Адже в нас склалась ситуація, що пенсія в пенсіонера менша, аніж рахунок за комунальні послуги, а так бути не повинно. Також не менш важливим завданням є проведення індексацій заробітних плат, пенсій, відновлення справедливості у питанні пенсійного забезпечення. На переконання «Батьківщини» в умовах, коли відбувається кардинальне зубожіння населення, не може бути такого, щоб земля була розпродана за копійки, тому вважаємо, що мораторій на землю повинно бути продовжено», - промовив народний обранець.

Щодо молодих кандидатів в депутати до органів місцевого самоврядування, то для них теж поставлені конкретні завдання від фракції «Батьківщина», в питаннях молодіжної політики. Як розповів Іван Крулько, днями фракція запропонує суспільству новий законопроект про молодь - це буде своєрідною «молодіжною конституцією», де кожна молода людина зможе знайти для себе відповіді на запитання, які стосуються не тільки молодіжної політики, але й можливостей для молодої людини.

Голова обласного осередку партійної організації Григорій Пустовіт зазначив, що вони підійшли до цих виборів дуже серйозно і вивчали кожну кандидатуру, відповідно була розгорнута широка внутрішня партійна дискусія.

«У нас була й внутрішньопартійна конкуренція і ми обирали кращих, адже виходили з того, що повинна бути команда, яка є сплавом досвіду і молодості. Також ми дотримались гендерної квоти і не дивились на вікові параметри, а дивились, що кандидат в депутати може зробити для міста та області», - сказав Григорій Пустовіт.

Керівник волинського осередку «Батьківщини молодої» Захар Ткачук представив молодих людей, які від «Батьківщини» йтимуть на вибори до органів місцевого самоврядування.

«Ми всі вчилися бути політиками, ми вчили як працює обласна та міська рада, ми знаємо, що таке депутатська група, фракції. Повірте, я зустрічав депутатів, які не знали чим депутатське звернення відрізняється від депутатського запиту», - розповів Захар Ткачук.

Саме «Батьківщина молода» забезпечила списки кандидатів фракції молодими людьми, які йдуть на вибори до органів місцевих рад під гаслом «Дорогу молодим».

Кандидат в депутати Роман Перванчук розповів, що у Луцьку міську раду він обиратиметься по округу № 4. Громадський діяч Володимир Бут-Гусаїм балотується до Луцької районної ради по 13 виборчому округу.

«Багато молоді з села втікають в міста, а сільське господарство потихеньку занепадає. Вважаю, що в селах, замість сільських клубів треба відкрити молодіжні центри, де молодь буде з користю для себе проводити час»,- мовив Володимир Бут-Гусаїм.

Присутнім був і кандидат в депутати Назар Михайлюк, який балотується по виборчому округу № 27.

Олена Кравчук, яка працює в ЦНАПі до Луцької міської ради обиратиметься по округу №24, вона своїм прикладом хоче розвінчати думку громадян про те, що депутати працюють тільки перед виборами.

21-річний Михайло Денисюк балотується до Луцької міської ради по 42-му виборчому округу. Свого часу він, в рамках перемоги в міжнародній програмі, рік навчася в США і бачив як там функціонує територіальна громада, тому деякі ідеї з побаченого намагатиметься втілити в Луцьку.

Сергій Назарук балотується до Луцької міської ради по округу №5. В парторганізації він вже майже 10 років. На його думку, варто постійно спілкуватися з мешканцями, а для цього необхідно створити громадські приймальні на місцях.

Олена Ковальчук балотується до Луцької міської ради по виборчому округу №19, і вже має програму та ідеї, які стосуються здоров'я молоді.

Своєю чергою Олександр Герасимик балотується в Ківерцівську районну раду по 16 округу, а студентка Анна Орєховська , балотується до Луцької міської ради по округу № 18 і хоче власним прикладом активізувати молодь не боятись показати себе.

Також до міської ради по виборчому округу №10 балотується 25-річна бухгалтер Аліна Мякініна, яка переконана, що молодь- майбутнє країни. Захар Ткачук балотується в обласну раду по виборчому округу №37.

Григорій Пустовіт зазначив, що на зустріч прийшли не всі кандидати, так як більшість з них наразі перебувають «в політичних полях».
До обласної ради команда «Батьківщина» йде під першим номером у виборчому бюлетені, а до Луцької міської ради під №18.

Іван Крулько побажав молодим кандидатам перемог, щоб вони змогли себе реалізувати, тому що він переконаний, що успіх молодої людини-це успіх всієї країни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підтримую
Відповісти
буде весело з такою командою
Відповісти
Декого з них знаю з громадського сектору міста: не фонтан, але люди старанні і активні. От тільки Олена Ковальчук?
Відповісти
Останні новини
ВО «Батьківщина» представила свою молоду команду. ФОТО*
19 жовтень, 2015, 09:42