У Луцьку відкрили оновлений зоопарк. ФОТО

У Луцьку відкрили оновлений зоопарк. ФОТО
Такої кількості відвідувачів луцький зоопарк певне не бачив від початку свого існування.

Кілька сотень лучан сьогодні, 18 жовтня, прийшли на урочисте відкриття оновленого звіринця.

Вже зранку тут вишикувались довжелезні черги охочих подивитися на тварин. Завітали сюди також гості з Польщі та керівники зоопарків інших міст України.


Нагадаємо, реконструювали звіринець у рамках проекту «Модернізація зоопарків у Замості та Луцьку». Загалом, бюджет проекту складає 2,58 мільйона євро. З них - 1,528 мільйона - бюджет Луцька, ще 1,36 мільйона - кошти гранту від ЄС.



Як зауважив луцький міський голова Микола Романюк, у Луцьку - єдиний зоопарк в Україні, який розвивається за європейські кошти.

В звіринці вперше за 37 років провели повну реконструкцію вольєрів. Тут збудували два нові містечка для ведмедів, левів та тигрів. З’явилися великі вольєри для ведмедів та левів. Пішохідні доріжки виклали бруківкою. Повністю замінили огорожу, відновили освітлення території та встановили камери відеоспостереження.

Як розповіла директор зоопарку Людмила Денисенко, реконструкція зоопарку відбувалася, коли всі тварини були на місці. Тому важливо було зберегти всю колекцію тварин, що й зробили.

У подальших планах дирекції створити на території зоопарку навчальний центр, де проводитимуться уроки та гуртки зоології. Крім того, завдяки економії коштів у рамках проекту, було прийнято рішення продовжити реалізацію проекту до 16 грудня.

Завдяки економії стало можливим провести Wi-Fi по усій території зоопарку, замінити огорожу, ворота, збільшити довжину доріжок, зробити додаткове декорування містечок для тварин та інші роботи щодо благоустрою луцького зоопарку.


Довідково:

«Модернізація зоопарків в Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони в Жешові з метою розвитку транскордонного природного туризму», який фінансується за кошти міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2007-2013 роки.

Основною метою проекту визначено збільшення значущості туризму, як фактору, який стимулюватиме соціально-економічний розвиток Замостя, Жешува та Луцька і призведе до створення нових робочих місць,й тим самим збільшить доходи від туризму та непрямих туристичних послуг.

Конкретні цілі: - Підвищення привабливості зоопарків. - Заохочення співробітництва між місцевими громадами міст-партнерів. Головним партнером проекту виступає місто Замость, яке в рамках проекту також здійснює оновлення свого зоопарку.

Крім того, ділиться своїм досвідом модернізації зоопарку ще один партнер – місто Жешув, завдяки проекту опрацював концепцію створення рекреаційної зони з елементами зоопарку в Жешуві, на втілення якої наразі шукає фінансування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
щось там супернового чи супердорого не видно
знову накрали половину?
Відповісти
шо за люди: нічого не робиться- погано, зробили - відмивка грошей, вибори і тд
ти диванний аналітик піди й подивись шо там нового зробили і оціни скільки це коштує якщо хоча б трішки розбираєшся в цінах на будматеріали
і не видно бо на цих супер фото тільки люди й тварини зблизька тому й не видно як дійсно змінився зоопарк
Відповісти
Повністю підтримую...хватить вже оцієї писанини про вибори і т.д.
Треба шукати більше позитиву у всьому...подивіться як змінюєтсья місто і подумайте чи було б краще якби нічого взагалі не робилося!!!
Відповісти
Не вистачає в клітці ще якогось мерзотника. Хоча б Ковтуненка.
Відповісти
Оновлений зоопарк сподобався, але територія для розвитку досить маленька. Потрібно рівнятись на Рівненський зоопарк. Для цього Луцьким депутатам нової каденції потрібно передати зоопарку територію, що була відведена під іподром, термін аренди якої закінчується.
Відповісти
були сьогодны з дитиною, дуже кльово! гароно! супер!купа місця для левів та ведмедів! молодці, ато раніше тваринам місця бракувала,..от тільки тигренята весь час сплать) маю надію що це лишень початок і наш зопарк ставатиме кращим з кожним роком!
Відповісти
а бегемота так і нема...
Відповісти
Пане Тицю, так, бегемота немає, проте на ще одне непарнокопите місце знайдуть. )))
Відповісти
свинка ПЕПЕ найцікавіша в зоопарку відкритому!
Відповісти
ого!! неочікуванно! горні фото))
Відповісти
Випустіть звірят з кліток! Ви же люди!
Відповісти
ДУЖЕ дякуємо міській владі за подароване свято!Це тільки початок, надіємось з часомбуде ще краще!А усім людям не вгодиш, треба з цим змиритись, ті, кому не подобається, нехай прчитають ще раз казку про золоту рибку....Ще раз дякуємо!
Відповісти
Зробили от і молодці. Але це те за що обирали попередній раз. Не збрехали і добре. Це вже етап пройдений. Щоб знову бути обраними треба бути цікавим.
Відповісти
Тебе как собаке кость кинули и ты довольна, так мы надолго застрянем в оппе.
Відповісти
Чому вовків та лисиць обділили? як сиділи в клітках 2х2 так і сидять!
Відповісти
Там черепаха не жива!!!
Вона з ГЛИНИ!!!
Це жесть...
Відповісти
1 300 000 Євро дала Європа 200 000 Луцьк. По факту збудовано вольєр для ведмедів і левів + тигр (які по суті являть собо бетонні конструкці + трохи скла і дерева), переклали плиткою пішохідні доріжки і це за 39 мілійонів гривень.????
Відповісти
що за опус- "перетворив місце фізичних страждань наших менших друзів в комфортне для них середовище (настільки, наскільки це дозволяє сама природа)."???? це стосується тільки левів та ведмедів!!, інщі тварини як були в жахливих умовах так і залишились!!!!
Відповісти
"Загалом, бюджет проекту складає 2,58 мільйона євро. З них - 1,528 мільйона - бюджет Луцька, ще 1,36 мільйона - кошти гранту від ЄС" 2,58 млн. грн Х 24.19 грн за 1 євро = 62 410 200 грн., що зробили за 62 мільйони гривець? Де поділись кошти? Га, я питаю, чорнуху?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відкрили оновлений зоопарк. ФОТО
18 жовтень, 2015, 17:20