Волинь отримає 22 мільйони на доступне житло

Волинь отримає 22 мільйони на доступне житло
Волині з державного бюджету виділено понад 22 мільйони гривень на здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян.

Про це сало відомо 20 липня під час відповідної наради у Волинській облдержадміністрації під головуванням першого заступника голови ОДА Олександра Башкаленка.

За його словами, на соціальну ініціативу Президента щодо доступності житла Волинській області передбачено 22 мільйони 600 тисяч гривень.

«Державна компенсація ставки за іпотечними кредитами суттєво збільшує шанси громадян втілити свою мрію – отримати власне житло… Це унікальна програма. Це те, що Україна чекала 20 років», – висловився він.

Як пояснив директор обласного відділення Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Олександр Максимчук, за цією програмою передбачено надання іпотечних кредитів строком до 15 років, під 16% річних у гривні, з яких держава компенсує 13%. Тобто людина сплачує всього 3%.

Програма поширюється на об’єкти будівництва, що були введені в експлуатацію після 2009 року або наразі перебувають у стані будівництва та допущені до участі в програмі відповідним рішенням міжвідомчої комісії.

На сьогодні в області визначено чотири забудовники: «Луцьксантехмонтаж № 536», «Луцький домобудівельний комбінат», СП ТзОВ «Луцьктехнобуд», «Волиньавтомотосервіс».

Кредитування за умовами Постанови КМУ на території Волинської області здійснюють «Ощадбанк», «Укргазбанк», «Укрсоцбанк», «Укрексімбанк». У перспективі перелік банків та будівельних компаній розшириться.

Щодо можливості отримати пільговий іпотечний кредит на сьогодні проконсультувалося понад 300 волинян.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Проконсультувалось 300, а скільки реально може дозволити собі взяти такий кредит?
Відповісти