На Майдані під час розстрілу був радник президента РФ

На Майдані під час розстрілу був радник президента РФ
Екс-глава СБУ Валентин Наливайченко заявив, що в дні розстрілу активістів на Майдані взимку 2014 року в Києві перебував радник президента РФ Володимира Путіна і було завезено зброю.

Про це Наливайченко заявив у програмі "HardTalk", пише "УП".

"Небесню сотню розстрілювала не Небесна сотня", - заявив він.

За словами екс-глави СБУ, ще 8 травня 2015 року СБУ офіційним листом передала до ГПУ документи, які свідчать: 20-21 лютого 2014 року в Україні перебував радник президента РФ Володимира Путіна Владислав Сурков за документами, оформленими на ім'я Асланбека Дудаєва.

"Він прибув у супроводі шести генералів ФСБ, його зустрічав генерал СБУ Бик, який наразі - під арештом", - повідомив Наливайченко.

"Ці матеріали передано листом №468 від 8 травня 2015 року. На другій сторінці листа написано, у яких кейсах і снайперські гвинтівки якого типу було завезено", - додав екс-глава СБУ.

Він додав, що Сурков зустрічався особисто з тодішнім главою СБУ Олександром Якименко.

Також, за словами Наливайченка, листом №467 від 8 травня СБУ передала до ГПУ доказову базу і документи на оголошення підозри сепаратисту, помічнику Суркова Арценберу, який зараз "намагається крутити сепаратистський шабаш в Одесі".

"Інформацією про Суркова володіє не тільки СБУ і ГПУ. Ми інформували про це і адвокатів загиблих з Небесної сотні, керівників парламентських комітетів", - додав Наливайченко.

Як відомо, раніше Генпрокурор Віктор Шокін заявив, що справу про події на Майдані взимку 2014 року, де було розстріляно активістів, фактично розслідувано.

При цьому Шокін підкреслив, коментуючи заяви Наливайченка про те, що "якийсь російський чиновник взимку 2014 року перебував у Києві і давав команди силовикам стріляти по мітингувальниках", Шокін заявив: "Я попросив Наливайченка надати нам хоч якісь документи, що підтверджують це. Досі їх немає".

"Я не маю даних, що у розстрілі Небесної сотні є російський слід. З тих матеріалів, якими ми зараз володіємо, неможливо зробити такий висновок", - підкреслив Генпрокурор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Наливайченко екс-президента-втікача не догнав, Суркова не ліквідував - до чого його нинішнє скуління ?
Відповісти
Останні новини
На Майдані під час розстрілу був радник президента РФ
19 жовтень, 2015, 03:03