Щодо питання виборів на Донбасі

Щодо питання виборів на Донбасі
Для проведення виборів на Донбасі існує низка чітких умов.

Про це повідомляє "УП".

"Щодо питання виборів на Донбасі, який знаходиться під тимчасовим контролем російських бандитів і терористів, - звичайно, там треба провести вибори. І для цього необхідно ухвалити окремий закон. Але є дуже чіткі умови для проведення виборів на Донбасі", - підкреслив він.

Перша умова, наголосив Арсеній Яценюк, - "вибори під дулами російських автоматів ніхто проводити не буде": "Вони зобов’язані покинути територію України і виконати Мінські домовленості".

"Півтора мільйона тимчасово переміщених осіб, які зареєстровані в Україні, повинні отримати право взяти участь в такому виборчому процесі і вибрати тих, хто буде представляти місцеву владу Донецька і Луганська", - підкреслив Глава Уряду.

Третя умова, за його словами, - такі вибори повинні чітко відповідати українському законодавству та найвищим стандартам чесних і прозорих виборів.

"Четверте - ми повинні забезпечити політичну конкуренцію в Донецьку і Луганську, як через доступ засобів масової інформації до цих територій, так і через право всім політичним партіям України взяти участь в цих виборах і направити туди своїх кандидатів",- сказав він.

"А російська ідея легалізувати через вибори цей анклав і надати терористам статус депутатів місцевих рад не пройде", - наголосив Арсеній Яценюк.

Як відомо, під час переговорів Нормандської четвірки сторони засудили проведення псевдовиборів на окупованих територіях і заявили, що вони повинні бути скасовані.
Тоді президенти прийшли до згоди, що вибори на окупованих територіях повинні проводитися за українським законодавством при моніторингу БДІПЛ/ОБСЄ.
Після цього бойовики заявили не про скасування, а про перенесення їхніх псевдовиборів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.