Луцьку виділили кошти на реалізацію енергозберігаючих заходів

Луцьку виділили кошти на реалізацію енергозберігаючих заходів
На кредитній раді Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО), яка відбулась 15 жовтня цього року, було погоджено надання місту Луцьку пільгового (під 3% річних) кредиту в розмірі 10,4 млн грн.

Про це повідомляють в інформаційному відділі луцької міської ради.

За рахунок кредитних коштів планується реалізувати енергозберігаючі заходи в Палаці учнівської молоді, загальноосвітніх школах № 1, 16, 21 та дитячих садочках № 4, 13, 27, 31.

Планується встановити сучасні індивідуальні теплові пункти, здійснити заміну вікон на енергозберігаючі, частково провести утеплення фасадів, утеплити дахи, здійснити модернізацію системи освітлення, водопостачання та насосного обладнання в басейнах.

Всі ці заклади фінансуються з бюджету міста. Тому реалізація цього проекту, окрім покращення умов перебування та естетичного вигляду будівель, дозволить значно зменшити витрати на їх утримання.

НЕФКО планує звернутися до фонду Е5Р щодо збільшення розміру проекту за рахунок надання додаткових грантових коштів у розмірі до 200 тис. євро (4,8 млн грн).

Це безповоротна позика, яка може бути використана на додаткові заходи з енергозбереження (в школах, дитсадках, закладах освіти та на модернізацію зовнішнього освітлення в місті).

Нагадаємо, що місто Луцьк вже має досвід співпраці з НЕФКО. В результаті отримання попереднього кредиту в розмірі 400 тис. євро, енергозберігаючі заходи були впроваджені в гімназії №21, школах №№5,10, дитсадках №№11, 21, а також у Луцькі міській клінічні лікарні. У вказаних установах інсталювали індивідуальні теплові пункти, здійснили заміну вікон, замінили обладнання в басейнах, оновили систему освітлення, утеплення в гімназії №21.

Також майже 500 тис. євро виділено на вирішення проблем в системі водопостачання.

Всього працівники міської ради та комунальних підприємств вже напрацювали залучення в місто майже 500 млн грн від різних міжнародних фінансових інституцій для впровадження енергозберігаючих технологій та інфраструктурних проектів. Зараз в стадії вирішення залучення в місто ще майже 450 млн грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
керівнику пора заливати фундамент нової хати
Відповісти