У Луцьку з'явилися нові дитячі майданчики. ФОТО. ВІДЕО

У Луцьку з'явилися нові дитячі майданчики. ФОТО. ВІДЕО
Завдяки програмі «Зробимо Луцьк європейським містом», яку реалізовує Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк», у нашому місті з’явилося більше тридцяти дитячих майданчиків.

Заяв від лучан із проханнями встановити майданчики є багато. Але у Фонді в першу чергу приділяють увагу тим, що надходять від громадян, які об’єдналися і створили ОСББ. Також враховують кількість дітей, які мешкають у дворах, зважають, наскільки потребує двір такого обладнання.

Майданчики, які облаштували в цьому році, можна знайти за адресами: проспект Соборності, 38А, 33, вулиця Коперника, 34, проспект Волі, 29, проспект Відродження 41, 41А, вулиця Гріна, 2, вулиці Львівська, 63 і Даньшина, 2 – 8, 10, Щусєва, 2, 4 та Мазепи, 8 – 9, 10, вулиця Сагайдачного, 5, проспект Відродження, 2, 4 – 9, 10, вулиця Воїнів-Інтернаціоналістів, 1 та Кравчука, 9, Сухомлинського, 4А.

Лучанка Галина Драгуля – ініціатор звернення до Фонду від мешканців будинків за адресами вулиця Щусєва, 2, 4 – вулиця Мазепи, 8, 9, 10. За словами жінки, вона живе у цьому будинку 30 років і за весь час майданчика для дітей тут не було. А дітей зараз дуже багато – і у цьому, і в сусідньому дворах. Відкриття майданчиків на вулицях Мазепи та Сагайдачного стало для них справжнім святом – дітям подарували анімовані розваги, конкурси, повітряні кульки.

Раділи маленькі лучани появі майданчика для розваг і за адресою Кравчука, 9.

Ольга Сметюх, ініціатор облаштування, розповідає, що місць для відпочинку дітей тут не було 20 років. Мешканці зверталися в ЖЕК, намагалися власними силами якось змінити ситуацію, але побачили, що в сусідніх дворах встановлює дитячі майданчики Фонд «Новий Луцьк». Тому звернулися із проханням допомогти, і невдовзі отримали позитивну відповідь.

Діти кажуть, що раніше у дворі була лише гірка, яку давно уже зламали. А зараз вони мають багато нових гойдалок, качель. Мами теж радіють, адже раніше їх діти бігали гратися у сусідні двори.

Як розповів виконавчий директор Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Орест Маховський, у Луцьку завдяки програмі «Зробимо Луцьк європейським містом» кожного року відповідно до звернень мешканців облаштовують місця для розваг дітей.

Наближчим часом буде встановлено ще три майданчики, але уже за новою концепцією - на умовах співфінансування із мешканцями будинків. Мінімальна частка участі громади – 20%. Як показує досвід, вклавши власні кошти, люди із більшою відповідальністю ставляться до збереження встановлених майданчиків.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Велике дякую фонду та Ігорю Палиці! Бажаю перемоги!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку з'явилися нові дитячі майданчики. ФОТО. ВІДЕО
19 жовтень, 2015, 12:53