Янукович подав позов на Україну до Європейського суду з прав людини

Янукович подав позов на Україну до Європейського суду з прав людини
Екс-президент України Віктор Янукович подав позов до Європейського суду з прав людини (Страсбург) «у зв'язку з регулярними порушеннями Україною прав людини щодо нього».

Про це Хвилі повідомила прес-служба Віктора Януковича з посиланням на реліз англійської адвокатської компанії Joseph Hage Aaronson LLP.

Підставою для подачі позову стало порушення стосовно екс-президента безлічі безпідставних кримінальних справ, «порушення його права на справедливий і незалежний судовий розгляд і його політичне переслідування чинною владою як свого опонента».

У Януковича вважають, що підтвердженням цьому служить рішення Печерського суду м.Києва від 27 липня 2015 про початок процедури заочного засудження проти Президента Януковича. Законом передбачена чітка норма, згідно з якою почати процедуру заочного засудження можна виключно проти осіб, які перебувають у міжнародному розшуку. На той момент (27 липня 2015 року) Віктор Федорович Янукович не перебував у списку розшукуваних Інтерполом осіб, як і не перебуває досі. Таким чином, рішення суду є незаконним.

«Також Генеральна прокуратура України відмовила Президенту Януковичу в проханні дати свідчення за місцем його фактичного проживання (м Ростов-на-Дону, РФ) або в режимі відеоконференції, чим порушила його право на належний захист», - йдеться в повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Має на це право! по факту відбувся силовий захват влади в країні, проплачений царьками які зараз дерибанять казну
Відповісти
азарова йому адвокатом, а люську в свідки
Відповісти
Останні новини
Янукович подав позов на Україну до Європейського суду з прав людини
19 жовтень, 2015, 14:24