Осінній призов перенесли

Осінній призов перенесли
Президент Петро Порошенко своїм указом переніс початок осіннього призову на 1 листопада у зв'язку з проведенням в Україні місцевих виборів 25 жовтня

Про це заявив керівник Західного регіонального медіацентру Міністерства оборони України полковник Олександр Поронюк в інтерв'ю газеті "Експрес", передає Еспресо.TV.

Як зазначається, рішення перенести осінній призов на місяць було прийнято для того, щоб до місцевих виборів 25 жовтня залучити більшу частину електорату.

За словами Поронюка, 1 жовтня в Україні стартував набір військовослужбовців на строкову службу, і повістки до військкомату отримали кілька сотень призовників.

"І раптом Петро Порошенко своїм указом переніс початок призову на 1 листопада. Відповідно до ст.3 п.7 закону України "Про місцеві вибори", військовослужбовці строкової служби не мають права голосу на місцевих виборах", - зазначив він.

Таким чином, ті, хто вже незабаром буде проходити військову службу, зможуть проголосувати. Тепер тимчасові рамки осіннього призову такі - з 1 по 30 листопада.

При цьому кількість призовників не зменшиться.

"Як і було заплановано, на військову службу призвуть близько 11 тис. строковиків: 6 тис. служитимуть у Збройних силах України, ще 5 тис. - у Національній гвардії. Ажіотажу у військкоматах не буде. Кожна область має чітко прописаний план, згідно з яким проходить призов. І 11 тис. строковиків для всієї України - не така велика цифра", - додав глава західного медіацентру Міноборони.

На запитання, що робити тим чоловікам, які вже отримали повістки і пройшли медичну комісію, Поронюк відповів: "Якщо вони придатні до військової служби, слід очікувати відправлення до військових частин, яке розпочнеться в листопаді. Ті ж, хто отримав повістку, але не встиг прийти до військкомату, зможуть зробити це також з 1 листопада. Призову підлягають чоловіки віком від 20 до 27 років. Термін проходження строкової служби для чоловіків, що мають вищу освіту, - 12 місяців, без вищої освіти - півтора року".

Нагадаємо, в Україні 1 жовтня 2015 р. розпочався осінній призов: на строкову військову службу планується призвати трохи більше 11 тис. чоловік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.