Як сучасні гаджети впливають на впевненість людини

Як сучасні гаджети впливають на впевненість людини
Близько 70 відсотків американців не розлучається зі своїми телефонами. Вони беруть їх із собою в ліжко, щоб не пропустити важливий дзвінок або будильник.

Близько 2 тисяч опитаних студентів зазначили, що без телефонів зараз практично ніхто не обходиться, - інформує Gazeta.ua.

- Телефони давно відіграють важливу роль в нашому житті. Ми залежні від взаємодії з оточенням та постійного доступу до інформації. Тому телефони можуть впливати на нашу впевненість, - каже Валерія Цихоня, психолог. Вона розповідає про те, чому телефони стали настільки важливою складовою життя людини.

Чи впливають сучасні гаджети на впевненість людини?

- Частково, так. Ми щодня контактуємо з різною інформацією. Раніше коли не було гаджетів, не було доступу до інтернету, ми покладалися на власну пам'ять та знання. Зараз все більше виникає різних спокус перевірити інформацію і фактично людина не завжди людина може бути впевнена в собі.

Більшість людей не розлучається зі своїми телефонами, з чим це пов'язують психологи?

- По-перше, людина боїться втратити контакти, випасти з ситуації. Ми залежні від певної взаємодії з іншими і тому може виникати відчуття, що ти випадаєш з якоїсь соціальної взаємодії,що чогось не встигнеш зробити, пропустиш тощо. Це розповсюджене відчуття, яке притаманне сучасній людині. Залежність від гаджетів виникає в наслідок того, що людина нашого часу має постійну потребу в новизні, інформації. Саме тому ми часто, щоб скоротити час, сидимо і переглядаємо соціальні мережі.

Людина боїться втратити день, відставати від інформації та інших. Втратить можливість отримати роботу, корисну інформацію або прихильне ставлення. З іншого боку, потреба у новизні.

Як впливає ціна телефону на рівень самоповаги людини?

- Люди намагаються покращити уявлення про себе, купуючи певні популярні моделі як певні атрибути. Але в принципі це було в усі часи, людина завжди прагнула справляти позитивне враження. Будь то одягом, манерами, статусними речами.

Для яких людей це важливо?

- Реклама та маркетинг змушують купувати певні престижні марки. Тому, це те, чим користуються, щоб продати товар. Люди, направлені на споживальні цінності, на це, звісно, купуються.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як сучасні гаджети впливають на впевненість людини
19 жовтень, 2015, 22:19
Осінній призов перенесли
19 жовтень, 2015, 20:18