Як аморальний податок перетворює сільську молодь на алкоголіків

Як аморальний податок перетворює сільську молодь на алкоголіків
З початку цього року у сільських бюджетів повністю відібрали податок на фізичних осіб, а це була чверть всіх грошей, що збирали села.

Про це пише ТСН.

Замість цього селянам дозволили накручувати 5% на роздрібний продаж алкоголю, цигарок та палива на АЗС і залишати ці гроші у себе, йдеться в сюжеті програми "Гроші".

Економіст міжнародного центру перспективних досліджень Ангела Бочі зазначає, що це свого роду українське ноу-хау, яке вводиться вперше в світі.

Ніде такого немає, тому що нікому ще не приходило в голову стимулювати сільських керманичів робити якомога більше генделів та наливайок, аби споювати народ. Місцева молодь зізнається, що алкоголь в селі починають вживати з 13 років. Саме така бомба повільної дії закладена під українське село. Але п'яні гроші збираються у сільські бюджети вже 9 місяців. Проте нормальних доріг досі немає.

В Україні щорічно продають цигарок на майже 50 мільярдів гривень. 5% зверху на цю суму - податок, який залишили селянам, а це 2,5 млрд грн на рік, або 200 млн щомісяця. Правда, експерти кажуть, що до сільських бюджетів надходить тільки 140 млн, а 60 млн кожного місяця кудись зникають Для прикладу, у типовій сільській наливайці у звичайному вагончику за продану пачку цигарок чеків ніхто не дає.

І такий тіньовий навар приносять тільки цигарки. На алкоголі заробляється на порядок більше.

Звичайно, продавці накручують 5% зверху, але чи потрапляють вони до бюджету, аби на них залатали дороги чи відремонтували сільський клуб. Скоріше, осідають у кишенях власників генделів та наливайок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
злого церква не направить
доброго корчма не зіпсує
Відповісти
Істино! Не схочуть пити - ніхто заливати не буде! Краще хай ,,точки,, де бабульки приторговують суругатом прикриють! Вони точно податку не платять!
Відповісти
наша "нова" влада "дуже" любить людей, ще краще за стару владу, після кожних їхніх дій ми стаємо бідніші.
Відповісти
Останні новини
Як аморальний податок перетворює сільську молодь на алкоголіків
20 жовтень, 2015, 09:28