Зареєструвати бізнес волинянам можна буде впродовж робочого дня

Зареєструвати бізнес волинянам можна буде впродовж робочого дня
З 17 жовтня 2015 року вступили в силу спільні накази Міністерства юстиції та Міністерства фінансів про електронний онлайн обмін інформацією між відомствами.

Відповідні документи з Мінекономіки, яке відповідає за органи статистики, та Мінсоцполітики, яке відповідає за Пенсійний фонд, були підписані ще 2 тижні тому, - повідомляє начальник Головного територіального управління юстиції у Волинській області О.Б. Семенюк.

Тепер зареєструвати бізнес в Мін’юсті, ДФС, Пенсійному фонді та органах статистики можна буде впродовж робочого дня.

Якщо ви зареєструвалися в реєстрі Мін’юсту, кожні 2 години ця інформація в електронному вигляді потрапляє до інших органів. А ці органи протягом двох годин надають оновлену інформацію зі свого реєстру. Іншими словами, якщо ви на початку дня зареєструвалися як підприємець, до кінця дня ви вже будете стояти на обліку в усіх інших органах без необхідності ходити по цих органах і стояти в чергах.

Крім того повідомляємо, що при зверненні до центрів надання адмінпослуг за дозвільним документом у вас не мають права вимагати, наприклад, довідку про те, що ви підприємець. Доступ до реєстру є у відповідного співробітника центру і він сам може перевірити цю інформацію.

Завершенням процесу децентралізації і передачі функцій з реєстрації на місця має стати прийняття парламентом пакету з 4 законів та повної передачі функції реєстрації бізнесу та нерухомості місцевим органам влади й нотаріусам.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А щоб закрити прийдеться заплатити 200 000 штрафу (дякую податкова перевірка ДФС), зібрати біля 20 довідок, та пооббивати пороги податкової продовж місяця.
Відповісти
Останні новини
Зареєструвати бізнес волинянам можна буде впродовж робочого дня
20 жовтень, 2015, 16:48