На Волині створили центр допомоги бійцям, які повернулися із зони АТО

На Волині створили центр допомоги бійцям, які повернулися із зони АТО
Волинський центр допомоги бійцям очолив учасник АТО, боєць полку «Азов» Олексій Кушнєр.

Про це повідомляє Громадське радіо.

«Цей центр координації створений не для об`єднання громадських організацій, волонтерів чи рухів. Це для того, щоб хлопці, які повернулися і потребують допомоги, за допомогою волонтерів вирішували питання. Надати їм потужний інструмент на державному рівні, щоб можна було вирішити ті, чи інші питання для вирішення цих проблем. Наприклад, до цього центру може ввійти будь-яка людина, в якої є пропозиції для вирішення проблеми або бажання допомогти», — каже Олексій.

За його словам, в центрі діятиме чотири напрямки: юридичний, медичний, соціальна допомога, що включає працевлаштування, та отримання посвідчення УМВД.

«Це указ президента про створення всеукраїнського координаційного центру. Аналогічні центри створюються чи вже створені в інших областях. Ми так само будемо співпрацювати з іншими областями. І в нас є прямий зв’язок з ними», — додає керівник центру.

Олексій Кушнєр запевняє, що в першу чергу він зацікавлений, щоб структура працювала. Він каже, що шукали координаторів тих чи інших напрямків дуже активно:

«Були пропозиції до людей, волонтерів, до активістів очолити той чи інший напрямок. Людей звернулося, по суті, і бажаючих очолити той чи інший напрямок, небагато. Але ці люди були. І я хочу, щоб ми побачили один одного, — зазначив Олексій Кушнєр.

Напрямки в новоствореному координаційному центрі очолили волонтери, які допомагають бійцям з початку військових дій на Сході.

Це керівник ГО «Автомайдан України» — Андрій Попик, координаторка групи «ВолиньSOS» Тетяна Должко, волонтер Артем Запотоцький, психолог Олена Звєрєва і представник територіального органу державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО, боєць Андрій Омельчук.

Центр діятиме за адресою: м. Луцьк, вулиця Привокзальна, 12. Офіційна сторінка у facebook: https://www. facebook.com/groups/999 020 386 820 994.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині створили центр допомоги бійцям, які повернулися із зони АТО
20 жовтень, 2015, 16:36