Як у Ковелі готуються до виборів. ВІДЕО

Як у Ковелі готуються до виборів. ВІДЕО
На виборах 25 жовтня ковельчани обиратимуть 36 депутатів міської ради, чотирьох представників територіальної громади в обласній раді та міського голову.

На передовій виборчого фронту в Ковелі працюють члени 32-х дільничних виборчих комісій, повідомляє Телевійзійний центр Ковель.

Одну з них, за №070997 традиційно облаштували в приміщенні палацу учнівської молоді в самому центрі Ковеля.

“На нашій дільниці 1201 виборець, згідно попередніх списків. Дільниця хороша. В приміщенні тепло. Дирекція палацу завжди приймає нас привітно. І вибори тут проходять добре. Так що - ми запрошуємо виборців обов'язково прийти на вибори і віддати свої голоси за тих людей, які, на їхню думку, достойні бути депутатами...”, - розповідає голова ДВК Лариса Холонюк.

Загалом місто поділене на 36 виборчих округів. Однак ДВК всього 32: окремі з них будуть обслуговувати по 2-а округи.

“Наша дільниця дуже велика — 2309 виборців за попередніми списками. І ми обслуговуємо два виборчих округи. На даний час в нас розподілено чергування. В нас кожен член комісії чергує. Ми отримали попередні списки. Проводимо засідання. Отримали на дільницю скриньки. На п'ятницю-суботу отримаємо бюлетені. Підготовлені ми повністю до виборів. Сподіваюсь, вибори в нас пройдуть добре...”, - каже голова ДВК Наталія Варакіна.

Вибори дають сезонну роботу не лише партійним пропагандистам та агітаторам, а й місцевим поліграфістам. Представники виборчих комісій у ці дні — часті гості Ковельської міської друкарні.

“Ми приїхали замовляти бюлетені на свою дільницю. І відповідно - скласти договір про оплату цих послуг. У нас є три виборчих дільниці...”, - говорить голова Старокошарівської сільської виборчої комісії Марія Ваць.

“Ми отримали замовлення від Ковельської міської та районної виборчих комісій, а також від територіальних комісій Ковельського та Старовижівського районів. На сьогоднішній день по плану вже передано бюлетені міській виборчій комісії і районній. Зараз по плану в нас друкуються бюлетені для сільських виборчих комісій Ковельського та Старовижівського районів. По планах ми встигаємо. Ніби все йде добре. Бюлетені будуть вчасно передані сільським виборчим комісіям. Порушень ніби поки ніяких немає. Все добре...”, - розповідає директор ТзОВ “Ковельська міська друкарня” Ірина Борейко.

Свої клопоти та завдання на виборах — у міліції. В міській виборчій комісії, де вже отримали бюлетені і зберігають їх у відповідному приміщенні, постійно чергують правоохоронці. Такі ж міліцейські пости невдовзі виставлять на кожній ДВК Ковеля та району.

“Бюлетені мають видавати на виборчі дільниці 23-24 жовтня. З того часу ми беремо під цілодобову охорону всі комісії — 32 дільниці в Ковелі і 93 у Ковельському районі. І будемо їх охороняти до здачі бюлетенів у відповідні територіальні виборчі комісії...”, - розповідає начальник сектору охорони громадського порядку Ковельського МВВС Юрій Єрохін.

Наскільки цікавими є майбутні вибори для ковельчан? - запитуємо у перехожих на вулицях міста. Загалом суб'єктами виборчого процесу в Ковелі є 11 місцевих осередків політичних партій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.