Найбожевільніші споруди світу, які будуються просто зараз. ФОТО

Найбожевільніші споруди світу, які будуються просто зараз. ФОТО
Хмарочоси, що рвуться у небо і гігантські конструкції з металу сьогодні можна зустріти майже у всіх куточках світу.

Завдяки сучасним технологіям та будівельним матеріалам, архітектори можуть реалізовувати все більш сміливі фантазії, - інформує Всвіті.

Ці дивні сучасні будівлі – ознака того, що майбутнє вже поруч, і воно буде дуже високим і покритим склом. Не вірите? Дивіться самі!

1. Королівська вежа

Королівська вежа, що переганяє найвищу будівлю у світі, «Бурдж-Халіфа» в Арабських Еміратах на 167 метрів, будується в Саудівській Аравії і буде першою будівлею на планеті, висота якої наближається до кілометра.

У проекті за 1,2 млрд доларів, що у Джидді, розмістяться розкішні кондомініуми, офісні приміщення, обсерваторія, готель Four Seasons і найвища в світі тераса на 157-му поверсі. Зведення хмарочоса офіційно почалося в минулому році, будівля має бути завершена в 2019-му.

2. Шанхайська вежа

Будівництво 121-поверхової Шанхайської вежі в Китаї, що вартує 4,2 млрд доларів, розпочате в 1993 році, завершилося на початку цього року. А зараз ведуться оздоблювальні роботи. Тепер це друга за висотою будівля у світі, але офіційне відкриття ще не відбулося.

Проте мільйони людей вже бачили картинку, що відкривається зверху, завдяки запаморочливим знімкам і відео, зробленим двома російськими сміливцями, які незаконно піднятися на вершину в минулому році.

Багатофункціональний хмарочос складається з дев’яти різних вертикальних зон і оточений шаром прозорого скляного покриття для захисту від погодних умов і забезпечення природної вентиляції.

3. Dubai Pearl

Між проектуванням штучних островів у формі частин світу, найбільшого торгового центру, відомого людині, і, звичайно, найвищої будівлі в світі хтось вирішив, що в Дубаї повинна бути розкішна будівля, схожа на звичайний житловий будинок.

Будівництво 73-поверхового «Дубай Перл» з видом на Перську затоку стартувало в 2009 році і має бути завершене в 2016-му. У розпланованому «внутрішньому місті» будуть чотири башти, сполучені небесним мостом і преміум-театр на 1800 місць, в якому проводитиметься Дубайський міжнародний кінофестиваль.

4. Agora Garden

Вже в 2016 році Agora Garden в Тайбеї (будівля у формі подвійної спіралі) стане компромісом між творіннями матері-природи і людини. Звивистий 20-поверховий будинок класу люкс буде зеленим у всіх значеннях цього слова: балкони на кожному поверсі будуть підтримувати сади. Також передбачені системи життєзабезпечення із сонячними батареями і використання дощової води.

5. World One

Коли наступного року будівництво завершиться, 117-поверховий хмарочос World One стане найвищим житловим будинком на планеті і, безсумнівно, найвищою будівлею в Мумбаї. Він майже в два рази перевищує 61-поверхову Імператорську вежу, яка в даний час володіє останнім титулом.

World One стане домом для деяких найбагатших жителів Мумбаї і включатиме 300 розкішних трьох- і чотирьохкімнатних апартаментів (вартість починається від 1,5 млн доларів) з дизайном від студії «Armani / Casa» Джорджіо Армані. Цікаво, але World One не зможе довго утримувати титул найвищої будівлі в Мумбаї, оскільки будується Індійська вежа на 126 поверхів.

6. Дослідницький центр короля Абдалли (KARSARC)

Він знаходиться найближче з усього цього списку до землі, але є не менш вражаючим. KARSARC в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) більше схожий на лігво лиходія з історій про Джеймса Бонда, ніж на багатонаціональний некомерційний центр.

Футуристичний дизайн – дітище культового архітектора іракського походження Захі Хадід, яка взяла за основу дизайну переплетення шестигранних клітин. Будівництво проекту почалося в 2009 році. Та на даний момент була завершена тільки сталева рама, тому поки невідомо, коли об’єкт буде відкритий.

7. Чжуннань-центр в Сучжоу

Тільки недавно в Сучжоу (Китай) почалося будівництво 730-метрового 138-поверхового центру і у нього попереду ще довгий, дуже довгий шлях. Але якщо проект вартістю 4,5 млрд доларів буде завершений згідно з графіком у 2020 році, це буде найвищий будинок у Китаї та третя за висотою будівля у світі.

Вежа з готелем, офісами і житловими приміщеннями буде розташована поруч з майже закінченим 69-поверховим хмарочосом «Ворота Сходу», який схожий на величезну пару штанів.

8. Lotte World Tower

Значно вище всіх інших будівель в Сеулі (Південна Корея) над горизонтом підніметься 556-метровий 123-поверховий хмарочос Lotte World Tower, коли буде закінчений в 2016 році.

У будівлі будуть знаходитися (знизу вгору): магазини, офіси, апартаменти, готелі і оглядовий майданчик нагорі. Він також помітно обжене екстраординарний пірамідальний готель Ryugyong в Північній Кореї і стане найвищою будівлею на Корейському півострові.

9. Гірський курорт Даванг

Втомилися від готелів, які не піднімаються витончено між двома скелями над покинутою каменоломнею і озером? Китайський гірський курорт Даванг буде чекати вас з 2016 року. Курорт, який розтягнувся на 170 метрів в довжину, буде включати «крижаний світ розваг», критий лижний комплекс, аквапарк і висячі сади.

10. Готель Songjiang

Очевидно, цей готель, який ніжиться серед скель і озер – наступний у списку місць для відпочинку високого класу в Китаї. Як і гірський курорт Даванг, готель Songjiang знаходиться в кар’єрі. Причому, розташований неподалік від Шанхаю, буде побудований прямо на стінах кар’єру, а по його фасаду буде стікати водоспад. Ну, а якщо ви не зможете насолоджуватися видом з одного з верхніх поверхів, вирушайте в нижні – вони будуть знаходитись під водою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Найбожевільніші споруди світу, які будуються просто зараз. ФОТО
24 жовтень, 2015, 23:05