ТОП-5 українських стартапів, які голосно заявили про себе на світовій арені

ТОП-5 українських стартапів, які голосно заявили про себе на світовій арені
Доки більшість ІТ-компаній України працює на іноземних замовників, деякі все ж наважуються створити власний продукт. І їм це вдається прекрасно.

Про це пише «24ТВ».

Ось лише декілька українських стартапів, які змогли голосно заявити про себе на світовій арені.



Petcube


Мабуть, найбільше на слуху зараз Petcube – пристрій, що дозволяє через мобільний додаток стежити за вашим улюбленцем, розмовляти і гратися з ним. Ідея виявилась настільки вдалою, що на платформі Kickstarter кияни зібрали чверть мільйона доларів, ще більше докинули інвестори і вже зараз хлопці продають Petcube по всьому світу.

Augmented Pixels


Одеський стартап Augmented Pixels зосередився на технології доповненої реальності для ринку рітейла, нерухомості й дизайну інтер'єрів. Samsung ним уже користується, а National Geographic замовив його собі. Нещодавно команда представила додаток простого управління дронами в приміщеннях і спромоглася залучити для своїх проектів 1 мільйон доларів інвестицій.

Settle


23-річний українець Стас Матвієнко зробив усе, аби ваш похід у ресторан не затьмарювали думки про те, що потрібно замовити столик, довго вивчати меню і потім ще чекати, доки офіціант принесе рахунок і решту. Всі ці операції можна провести через додаток Settle. Інвестори вже вклали у розвиток додатка майже півтора мільйона доларів.

Branto


У Дніпропетровську натомість подбали про безпеку вашого дому. Пристрій Branto за допомогою камери з кутом огляду 360 градусів, мікрофона та динаміка дозволить вам бачити і чути все, що відбувається в кімнаті. Або ж просто поглянути, чим займаються найрідніші люди, доки вас розділяють кілометри.

Clicky


А от одесити з Clicky зробили ще хитріше. Знаючи, що лише кожен п'ятий стартап виживе, вони створили мобільну платформу, що дозволяє аналізувати й заодно монетизувати трафік мобільних додатків та заманювати необхідну для замовника аудиторію. Клієнтом стартапу є відомий інтернет-маркет Alibaba. Хлопці вже зараз зібрали 2 мільйони інвестицій, а до 2017 поставили амбітний план у 50 мільйонів доларів щорічного обороту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ТОП-5 українських стартапів, які голосно заявили про себе на світовій арені
21 жовтень, 2015, 01:23