Скільки часу займе реформа Укрзалізниці

Скільки часу займе реформа Укрзалізниці
Директор з реформування, майнової і правової політики “Укрзалізниці” Євген Кравцов повідомив, що нова організаційно-правова форма — акціонерне товариство — дозволяє перейти від територіального принципу формування залізничного бізнесу до національного і триватиме щонайменше два роки.

Це дозволить за функціональною ознакою створити кілька компаній, що спеціалізуються на певних видах перевезень, а також компанію, що займається інфраструктурою, передає УНН з посиланням на прес-центр УЗ.

“Залізниці були повністю автономними, а зі створенням АТ вони увійдуть в нього і будуть повністю підконтрольні центру. Ми ж об'єднуємо всі залізниці в одну, після цього створюємо функціональні філії. Щойно ми знайдемо оптимальну модель, а передбачається близько двох років на внутрішні перетворення, ми зможемо виділяти вже безпосередньо компанії, які будуть займатися тією чи іншою частиною бізнесу”, — зазначив Є.Кравцов.

За словами Є.Кравцова, структурні перетворення в УЗ будуть відбуватися поступово. Як уточнив Є.Кравцов, технічна політика буде спрямована на оновлення рухомого складу, насамперед вантажних вагонів і локомотивів. Крім того, існує необхідність інвестицій у магістральні шляхи.

“Будемо думати, як правильно організувати інвестування приватних коштів в інфраструктуру. Ця інфраструктура має бути державною, але інвестор повинен отримати віддачу на вкладені кошти”, — наголосив Є.Кравцов.

Як повідомляв УНН, 9 жовтня Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що ПАТ “Українські залізниці” повноцінно запрацює з 1 січня 2016 року.

А.Пивоварський також спростував інформацію про звільнення усіх працівників підприємства і в чергове наголосив, що корпоратизація підприємства не означає його приватизацію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
роздирання на шматки майнового комплексу і хапазація...
Відповісти
Робота на залізниці "покращується" з року в рік. "Найкраще" працюється рядовим працівникам.
Відповісти