На Волині вилучено з обігу підакцизних товарів майже на 20 мільйонів гривень

На Волині вилучено з обігу підакцизних товарів майже на 20 мільйонів гривень
З початку року співробітники підрозділів податкової міліції ГУ ДФС Волині вилучили з незаконного обігу товарів підакцизної групи орієнтовною вартістю 19,7 мільйона гривень.

Зокрема, співробітники податкової міліції вилучили з незаконного обігу спирту на 2,2 мільйона гривень, лікеро-горілчаних виробів на 2,3 мільйона гривень, тютюнових виробів вартістю 12,5 мільйона гривень та паливно - мастильних матеріалів вартістю 1,8 мільйона гривень, інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Водночас, завдяки заходам оперативників ДФС Волині викрито і припинено діяльність 4 підпільних виробництв. У трьох випадках йдеться про незаконне виробництво горілчаної продукції, а в 1 - паливно-мастильних матеріалів.

Викриті співробітниками податкової міліції факти незаконного обігу товарів підакцизної групи стали підставою для початку 9 досудових розслідувань, особам у 4 кримінальних провадженнях оголошено підозру про вчинення злочинів, які скеровано до суду з обвинувальним актом.

Прикладом роботи у 2015 році у даному напрямку є встановлення та ліквідація співробітниками податкової міліції незаконної діяльності підпільного цеху з розливу лікеро-горілчаних виробів. За результатами судового розгляду обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів, шляхом відкриття підпільних цехів) та ч.1 ст. 199 КК України (виготовлення, зберігання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту а також збут підроблених державних цінних паперів) та призначено останньому покарання у вигляді штрафу 85 тисяч гривень з конфіскацією незаконного виготовленої продукції та обладнання.

За рішенням суду в дохід держави конфісковано товарно-матеріальних цінностей на суму 5,3 мільйона гривень.

Нагадаємо, що в Україні триває операція «Акциз - 2015», мета якої запобігти незаконному обігу, реалізації підакцизної продукції та контрабанді товарів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині вилучено з обігу підакцизних товарів майже на 20 мільйонів гривень
21 жовтень, 2015, 09:31