Проект «100 тисяч у місяць» допоможе бійцям на передовій підготуватися до зими

Проект «100 тисяч у місяць» допоможе бійцям на передовій підготуватися до зими
Запчастини до техніки, оптика, ліки, бензопили та обігрівачі, а ще безпілотник. Це все на сьогодні потребують хлопці на сході. Такі прохання вони озвучували волинським волонтерам як по телефону, так і безпосередньо на передовій, куди ледь не щотижня ті приїздять, аби передати хлопцям найнеобхідніше.

Про це повідомляє на своїй сторінці у мережі Facebook Сергій Мартиняк.

Тим часом, за словами волонтера Володимира Добровольського, який вже другий рік поспіль возить вантажі для волинських бійців на передову, наразі одним із першочергових завдань є підготувати техніку до зими, аби автомобілі, і військові, і медичні, які перебувають в зоні АТО не ламалися на засніжених дорогах. Не менш важливо зараз і обігріти хлопців.

«Ми розуміємо, що на вулиці вже не літо, а хлопці живуть не у готельних номерах. Тож їм дуже потрібні обігрівачі. Хтось просить буржуйки, хтось «дуйчики», комусь підходять звичайні калорифери. А для тих, кому не підходить ні те, ні інше, то ми шукаємо альтернативу. Адже не у всіх місцях, де дислокуються наші хлопці, є можливість підключитися до мережі або ж, навпаки, немає умов для використання буржуйки. А зігрівати бійців треба, тому розглядаємо різні варіанти. Буде їм тепло, то й ліки від застуди не доведеться передавати», - поділилася координатор відділу логістичної допомоги для учасників АТО обласного координаційного центру допомоги учасникам АТО та їхнім сім’ям Людмила Олійник.

А ще актуальним придбанням залишається військова оптика, адже вона, кажуть волонтери, рятує життя наших хлопців. Тому серед заявок, які отримали в рамках проекту «100 тисяч у місяць», є й тепловізори. І якщо, наприклад, запчастини до техніки просять постійно, відповідно, і придбали їх за час дії проекту на понад 120 тисяч гривень, то безпілотник у заявках з’явився вперше.

Тим часом, які прохання задовольнити в рамках проекту «100 тисяч у місяць», волинські волонтери вирішать вже за декілька днів.

Довідково, проект "100 тисяч у місяць" стартував на Волині у лютому. В його рамках благодійний фонд «Європейський вектор» щомісяця додатково виділяє на потреби учасників АТО та їх родин 100 тисяч гривень. Така ініціатива належить меценатові фонду нардепу Сергієві Мартиняку. Тим часом, що потрібно придбати першочергово, вирішують самі волонтери. Загалом в рамках проекту «100 тисяч у місяць», благодійний фонд «Європейський вектор» та його меценат Сергій Мартиняк на потреби учасників АТО вже спрямували 700 тисяч гривень.

Нагадаємо, заявки від волинських волонтерів приймають у благодійному фонді «Європейський вектор» та Центрі допомоги учасникам АТО та їхнім сім’ям.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
своїх хлопців по домівках - всім спокійніше буде...
Відповісти
Петя, прекращай войну!
Відповісти
Останні новини
Проект «100 тисяч у місяць» допоможе бійцям на передовій підготуватися до зими
21 жовтень, 2015, 10:00