Відомий волинський журналіст видав книгу про легенди Луцька

Відомий волинський журналіст видав книгу про легенди Луцька
Нещодавно у львівській друкарні побачила світ нова книга відомого волинського журналіста, письменника та краєзнавця Феодосія Мандзюка «Легенди старого Луцька».

А днями пройшла її презентація. Символічно, що перше знайомство читачів із цим виданням відбулось у музеї Хрестовоздвиженської церкви Луцька – одного з найстаріших храмів міста, пише Вісник+К.

Феодосій Мандзюк давно захоплюється історією Волині. Автор багато років збирав легенди про древній Луцьк. До уваги брались як архівні та музейні дані, так і перекази, які пройшли крізь століття. Ця справа стала своєрідним хобі. Окремі розповіді з’являлися на сторінках газети «Твій вибір». Однак з кожним роком легенд ставало все більше. Спочатку 50, потім 100, і тоді прийшло розуміння, що потрібно укласти їх в окрему збірку. Тим більше, що інші древні українські міста такі книги мають.

Підготовку книги до друку здійснювало луцьке видавництво «Волинянин». Збірка стала сімейною справою, адже над нею працювали і сини Мандзюка – Максим та Денис. Загалом до книги увійшли 156 історій із життя Луцька. Видання оздоблене старовинними гравюрами, також є малюнки сучасників. Книга розповідає про становлення Луцька, його перших мешканців, відкриває правду про походження назв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де можна придбати?
Відповісти
непатріотично
міг би й в Луцьку надрукуватися
Відповісти
Треба було через десяті руки надрукувати в здирника Дмитра Головенка: слабоокультуреного "духовника", який прилаштувався до церкви для власного збагачення. А попи-дурні вірять цьому пройдисвіту, який видає себе за інтелігента і патріота, проливаючи крокодилячі сльози за "долю України".
Відповісти
Останні новини
Відомий волинський журналіст видав книгу про легенди Луцька
21 жовтень, 2015, 14:40