Волинська прокуратура «відмазала» зловмисника, покаравши лише штрафом

Волинська прокуратура «відмазала» зловмисника, покаравши лише штрафом
Прокуратура Волинської області домоглася нового судового розгляду в кримінальному провадженні щодо чоловіка, який намагався підкупити правоохоронця, а потім ще й напав на нього.

Як йдеться в матеріалах справи, ще у квітні 2014 року в урочищі «Голівка» на території Деревківської сільської ради Любешівсього району майстер лісу помітив лісокрада, який незаконно вирубував дерева, - інформує Під прицілом.

Але, застуканий «на гарячому», зловмисник не розгубився та, намагаючись уникнути відповідальності, запропонував службовцеві 500 гривень хабара. Лісовий охоронець відмовився брати гроші та почав складати на порушника протокол.

Це, вочевидь, розлютило лісового браконьєра, бо він схопив сокиру та накинувся на службовця. Той, побоюючись за своє життя, кинувся навтьоки. Зловмисник, відігнавши майстра, продовжив далі спокійнісінько рубати ліс. Але майстер не залишив своїх намірів притягнути крадія до відповідальності та знову повернувся на місце злочину, вимагаючи від злодія припинити злочинні дії. Розлючений «нахабством» лісового стража злочинець схопив бензопилу та порізав майстрові лісу руку.

Любешівський районний суд, беручи до уваги всі обставини злочину, а саме опір представникові влади, погрози, а також намагання дати хабара, засудив чоловіка до трьох років обмеження волі та стягнув з нього 8 500 гривень штрафу.

Проте, прокуратура Волині в апеляційному порядку оскаржила судове рішення, вважаючи його незаконним.

У свою чергу, Апеляційний суд Волинської області скаргу прокуратури задовільнив та замінив попереднє покарання злочинцю лише на штраф у сумі 8500 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
...тобто цим прокуратура показує що можна нападати на людину з бензопилою і за це нічого не буде...
Відповісти
Останні новини
Волинська прокуратура «відмазала» зловмисника, покаравши лише штрафом
21 жовтень, 2015, 15:34