Волинська міліція готова до виборчого процесу. ФОТО

Волинська міліція готова до виборчого процесу. ФОТО
У Луцьку у середу, 21 жовтня, відбувся круглий стіл, який проводився спільно із Громадянською мережею ОПОРА у Волинській області.

У заході взяли участь начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига, заступник начальника УМВС – начальник міліції громадської безпеки Анатолій Шумик, координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Людмила Хомич та представники громадських організацій, інформує прес-служба Волинської міліції.

Під час круглого столу учасники заходу обговорили питання щодо основних порушень закону «Про місцеві вибори», зафіксованих на території області, роль громадськості та правоохоронців у попередженні правопорушень виборчого законодавства та взаємодія громадськості та правоохоронних органів у день виборів.

– Станом на сьогодні в УМВС України у Волинській області зафіксовано 47 порушень, пов’язаних із виборчим законодавством. Усі порушення висвітлено в геоінформаційній системі «Вибори 2015». Серед типових порушень – розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації без вихідних даних, а також непрямий підкуп виборців. Банер із посиланням на ГІС «Вибори-2015» розміщений на офіційному веб-сайті МВС України та на сайті УМВС. Завдяки цій системі кожен може в режимі он-лайн довідатися про кількість та характер правопорушень в тому чи іншому населеному пункті, а також отримати інформацію, на якій стадії розгляду перебуває кожен окремий факт. Щодо охорони громадського порядку – безпосередньо на виборчих дільницях буде залучено 1288 правоохоронців, 720 представників громадських формувань, крім того, 386 рятувальників та 50 працівників недержавних охоронних фірм, – повідомив Петро Шпига.

Координатор ГО ОПОРА Людмила Хомич розповіла про основні завдання організації у моніторингу виборчого процесу. Вона зазначила, що співпраця міліції із громадськістю обов’язково має полягати у профілактиці та виявленні порушень виборчого законодавства. Для цього вона закликала громадськість повідомляти про всі випадки порушення законодавства під час проведення передвиборчої кампанії та під час виборів.

– Нами проведена розстановка особового складу щодо забезпечення охорони громадського порядку по виборчому процесу. Керівництвом передбачена достатня кількість задіяних працівників міліції. Для перевірки роботи по забезпеченню охорони громадського порядку залучено керівників апарату управління. З метою збору інформації та інформування Міністерства внутрішніх справ в управлінні у цілодобовому режимі працює оперативний штаб, – повідомив заступник начальника УМВС Анатолій Шумик.

Тож правоохоронці запевнили, що міліція Волині готова до виборчого процесу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
шановні виборці, не за горами вибори мера міста та депутатів до міської та обл. ради. будьте свідомими, ввіддайте свій голос за гідного кандидата. не допустіть до влади оліхархічний клан Палиці та його команди. Луцьк заслуговує на досвідченого господаря міста. Романюк за час перебування в кріслі мера показав свою професійність та небайдужість до розвитку міста та створення комфортного життя лучанам. підтримаємо на виорах гідного кандидата.
Відповісти
Останні новини
Волинська міліція готова до виборчого процесу. ФОТО
21 жовтень, 2015, 16:03