«Волинь» - «Ворскла»: дуель колишніх партнерів

«Волинь» - «Ворскла»: дуель колишніх партнерів
У другому турі у гості до команди Анатолія Демяненка приїде колектив, яким керує Вадим Євтушенко.

Про це повідомляє прес-служба ФК Волинь.

Це буде перша тренерська дуель колишніх партнерів по київському «Динамо» зразка середини 80-х рр. Утім, не тільки ця обставина загострює пристрасті у поєдинку: «Волинь» не перемагає вдома ось уже вісім турів поспіль, у попередньому поєдинку лучани за непоганої гри не змогли здолати «Карпати», а «Ворскла» майже сенсаційно поступилася вдома у драматичному поєдинку «Кривбасу» - 0:1.

Зміни у Полтаві


Полтавські уболівальники з тривогою чекали старт «Ворскли» в новому сезоні. Літнє міжсезоння 2012/13 змінило обличчя «Ворскли». Микола Павлов і його тренерський штаб, як відомо, переїхав жити до Маріуполя і виводити в Лігу Європи місцевий «Іллічівець», а за ним на вихід потягнулися і провідні виконавці команди - Павло Ребенок, Андрій Оберемко. Команду Павлова змінив тренерський штаб Вадима Євтушенка, який добре зарекомендував себе у весняній частині сезону в кіровоградській «Зірці». Придивитися до наставника першолігового колективу керівництву «Ворскли», до речі, порадив сам Микола Павлов. Вадим Євтушенко з полтавською командою провів міжсезоння, підписав в команду ряд новачків, пообіцяв постаратися пробитися в Лігу Європи.

Нині під питанням полтавське майбутнє Євгена Селіна та Олексія Курилова. Частково міжсезонні втрати повинні відшкодувати відразу шестеро новачків. Двоє з них - Євген Пічкур та Вадим Сапай вже в першому матчі проти «Кривбасу» повинні були доводити новому наставнику свою профпридатність. Обидва відіграли на лівому фланзі - Сапай на позиції лівого захисника, а Пічкур - лівого півзахисника. Варто зазначити, що вони каші не зіпсували, але й особливого блиску не показали.

За іншими позиціями у полтавчан все збереглося, ще з часів Павлова. Повний склад «Ворскли» виглядав наступним чином: Долганський - Даллку, Матвєєв, Чеснаков, Сапай - Краснопьоров, Маркоскі - Кривошеєнко, Пічкур, Безус - Янузі.

Після поєдинку першого туру життя нападникам «Волині» полегшило вилучення і відповідно дискваліфікація капітана полтавчан Долганського. Саме його блискуча гра завадила лучанам перемогти «Ворсклу» у домашньому матчі в квітні цього року. Вадиму Євтушенку належить зробити вибір на користь одного з голкіперів: ворота захищатиме або дебютант команди Дмитро Непогодов, або Олексій Казаков, якому Микола Павлов навесні дав можливість проявити себе на найвищому рівні.

Крім того, цілком ймовірним є дебют словацького новачка полтавчан – нападника Івана Лієтави, якого через бюрократичні перепони не встигли заявити на гру із «Кривбасом». За манерою гри і статурою колишнього гравця «Жиліни» називають ще «словацьким Анелька».

Історія протистоянь

«Волинь» зіграла з ворсклянами уже більш, ніж півсотні матчів. Загальна статистика протистояння свідчить про невелику перевагу лучан, які мають у своєму активі 24 перемоги проти 20 у гостей за дев`яти нічиїх та різниці забитих-пропущених м’ячів 62 – 51. Природно, що у матчах на своєму полі перевага «Волині» є більш відчутною – 17 перемог проти чотирьох поразок.

В еліті українського футболу суперники зустрічалися 12 разів. Статистика матчів абсолютно нічийна: +4 =4 -4; голи − 10:14.

Варто зауважити, що з останніх шести луцьких поєдинків наші земляки виграли лише один, двічі поступилися своїм опонентам і ще тричі зіграли внічию. Дошкульною видалася поразка 0:4 у першому матчі після поверненні «Волині» з першої ліги в УПЛ (2010 р.) Тож у неділю лучани мають нагоду поліпшити баланс дуелей з Полтавою.

Минулого сезону полтавчани вдома здолали волинян − 3:1 (Безус (п.), Ребенок, Громов - Майкон), а квітнева гра закінчилася нульовою нічиєю. Взагалі, «Волинь» у Луцьку після повернення до Прем’єр-ліги «Ворсклі» ще не забивала. Час порушувати таку невеселу традицію.

Основні склади: 22.07, 18:45. Стадіон «Авангард»
Арбітр − Дмитро Жуков (Донецьк)
Дискваліфікований: Сергій Долганський («Ворскла»)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Помер Богдан Ступка
22 липень, 2012, 12:30
«Волинь» - «Ворскла»: дуель колишніх партнерів
22 липень, 2012, 11:30