Волинська обласна організація батьків, які виховують «сонячних» дітей, відзначила перше десятиріччя. ВІДЕО

Волинська обласна організація батьків, які виховують «сонячних» дітей, відзначила перше десятиріччя. ВІДЕО
Волинська організація, що об’єднала більше 70 сімей, які виховують діток із синдромом Дауна, цього року відзначила перше десятиріччя.

«Дуже багато батьків до цієї пори комплексують, що в них дитинка не така, але ж якщо мама з татом не приймуть дитину і не полюблять, то навколишні ніколи цього не зроблять. Раджу всім приходити до нас в організацію, бо навіть ті, хто приходить до нас із комплексами, через декілька днів починають адекватніше до всього відноситись», - розповідає мама однієї із «сонячних» дітей Людмила Ковтунович.

Як розповіла керівник обласної організації батьків дітей із синдромом Дауна Олена Мельник, в організації займаються розвитком діток, їхньою соціалізацією в життя, роблять усе, щоб вони не відчували себе не такими, як всі.

Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» допомагає організації більше трьох років. За цей час було втілено багато різних спільних проектів. Тут завжди готові підтримати та співпрацювати із батьками особливих діток, які для них – найкращі. Так, наприклад, за сприяння Фонду, діти мали можливість оздоровитися у Буковелі.

Заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич розповіла, що за роки співпраці сама є свідком того, як діти дорослішають, ростуть.

«Моє серце, і серце Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» від цього теплішає, тому що ви як «сонячні» діти, як «золоті» діти, ви своїм теплом ще розтоплюєте і кригу наших сердець», - поділилася Ірина Констанкевич під час відзначення ювілею організації.

Також під час святкування першого десятиріччя батьки, соціальні педагоги, керівники гуртків насолоджувалися виступами та талантами своїх дітей.

Так, талановита ковельчанка Саша Федишин вразила усіх присутніх на святі неймовірною грою на піаніно. А маленька красуня Наталя Барташук досягла успіхів у вивченні іноземних мов, тому понад усе мріє стати викладачем англійської.

Завдяки організації «сонячні» діти не лише товаришують, спілкуються, розвиваються, а й тішать батьків своїми успіхами, а за підтримки небайдужих людей їхніх перемог буде ще більше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дякую усім людям, які допомагають сім'ям прийняти своїх діток такими, як вони є, зрозуміти, що не все так страшно, як може здаватися на перший погляд. Так, звичайно, ніхто не каже що все супер і все буде так як у всіх. У вихованні кожної дитини виникають труднощі, а у вихованні особливої дитини і труднощі особливі, але коли я дивлюся на діток, які виховуються в сім'ях, коли дітками займаються, максимально їх соціалізують ( а не закривають в 4-х стінах як це було зовсім недавно) то з'являється велика надія на світле майбутнє наших особливих діточок. Закордоном людей з синдромом Дауна ніхто не виділяє в окрему якусь групу, вони такі ж члени суспільства, як і інші, вони працюють, створюють сім'ї і живуть незалежним життям. тому і нам потрібно працювати в цьому напрямку і створити для наших діток всі умови для нормального життя. І Я ДУЖЕ ПРОШУ ЛЮДЕЙ - НЕ ВІДВЕРТАЙТЕСЯ ВІД СІМЕЙ ЯКІ ВИХОВУЮТЬ ОСОБЛИВУ ДИТИНКУ, НЕ ЗАБИРАЙТЕ СВОЇХ ДІТОК З МАЙДАНЧИКА КОЛИ БАЧИТЕ ТАМ ДИТИНКУ З СИНДРОМОМ, ЦЕ НЕІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ, ВАША ДИТИНКА НЕ ЗАХВОРІЄ! ДОПОМОЖІТЬ БАТЬКАМ ХОЧА Б СВОЄЮ АДЕКВАТНОЮ ПОВЕДІНКОЮ, ПОВІРТЕ, НАМ І ТАК НЕЛЕГКО. ДАВАЙТЕ ЗАЛИШАТИСЯ ЛЮДЬМИ!
Відповісти
Останні новини
Волинська обласна організація батьків, які виховують «сонячних» дітей, відзначила перше десятиріччя. ВІДЕО
22 жовтень, 2015, 12:47