В яких випадках платники єдиного податку другої групи зобов’язані застосовувати РРО

В яких випадках платники єдиного податку другої групи зобов’язані застосовувати РРО
Фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої групи у разі перевищення обсягу доходу понад 1 мільйон гривень у 2015 році ( незалежно від місяця, у якому відбулося так перевищення) зобов’язанні з 01 січня 2016 року при провадженні своєї господарської діяльності розпочати застосування реєстраторів розрахункових операцій – нагадують фахівці ГУ ДФС у Волинській області.

Така законодавча норма передбачена відповідно до Закону України від 01.07.2015 № 569-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій».
Відповідно до вищезазначеного Закону № 569-VIII, який набрав чинності з 23 липня 2015 року, пункт 296.10 статті 296 Податкового кодексу України було викладено у новій редакції, зокрема визначено, що реєстратори розрахункових операцій не застосовують платники єдиного податку:

- першої групи;
- другої та третьої груп (фізичні особи – підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, в яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 1000000 гривень.

Варто зазначити, що у разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 мільйон гривень застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов’язковим. В такому випадку застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В яких випадках платники єдиного податку другої групи зобов’язані застосовувати РРО
22 жовтень, 2015, 14:06