Нацбанк частково скасував валютні обмеження

Нацбанк частково скасував валютні обмеження
Національний банк дозволив уповноваженим банкам купувати іноземну валюту у фізичних осіб без обмежень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби регулятора з посиланням на прийняту постанову правління НБУ №718 від 22 жовтня, - інформує Українська правда.

Постановою дозволено проводити таку реєстрацію у випадках, коли заміна первісного кредитора пов’язана з його ліквідацією та приєднанням до нового кредитора-правонаступника.

Крім того, дозволено реєструвати відповідні зміни до кредитних договорів, за якими кредит наданий резиденту за участю іноземного експортно-кредитного агентства.

"Пом’якшено обмеження щодо видачі готівкових коштів у національній валюті через каси та банкомати", - йдеться у повідомленні.
Як відомо, наразі банки зобов'язані обмежити їх видачу на суму до 300 тис. грн. на добу на одного клієнта.

Зокрема, ця вимога стосувалася і валютно-обмінних операцій з фізичними особами. Відтепер вона не розповсюджуватиметься на такі операції, що спростить населенню можливість продавати валюту в будь-яких обсягах.

Водночас центральний банк уточнив вимогу щодо контролю експортних операцій, врахувавши особливість діяльність телекомунікаційних компаній.

Наразі уповноваженим банкам не дозволено знімати з контролю експортні операції клієнтів, якщо вони надали документальне підтвердження про припинення зобов’язань шляхом зарахування зустрічних вимог у валютах, що підлягають обов’язковому продажу.

Проте ця заборона відтепер не розповсюджуватиметься на операції телекомунікаційних компаній з оплати міжнародних телекомунікаційних послуг (міжнародного роумінгу та пропуску міжнародного трафіку).

Зміни набирають чинності з 23 жовтня 2015 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: банк, валюта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.