Книгу «Волинський пантеон: Схід-2014» перевидали на Волині

Книгу «Волинський пантеон: Схід-2014» перевидали на Волині
Людина живе доти, доки про неї пам’ятають, нагадують українцям автори та упорядники книги «Волинський пантеон: Схід – 2014».

Видання вже вдруге виходить у світ. Ще торік їх було 96, а у цьогорічному виданні – вже імена 105 героїв, повідомляє ВОДТРК.

Кажуть, з дня на день можуть підтвердитись дані і про масштабніші втрати. Доля десятка бійців досі невідома.

За словами доктора історичних наук, професора Луцького інституту розвитку людини університету “Україна” Олександра Дем’янюка, готуючи проект, військові історики буквально по крупицям шукали інформацію про долю кожного бійця. Найперше черпали інформацію зі ЗМІ та Інтернету.

“Ми брали інформацію з відкритих джерел, тому що на сьогодні офіційної інформації по загиблих немає. Після нашого першого видання щось схоже пробують робити на Сумщині. Є сайт ”Меморі бук”, де ведеться статистика“, – розповів він.

Він тричі виходив з укриття, аби підбити російський танк. Торік, 14 серпня у бою під Хрящуватим Ігор Філіпчук зробив неможливе. Тридцятидворічний рожищанин врятував своїх бійців ціною власного життя. Звідки стільки відваги і мужності, як пояснити цей військовий героїзм? У своїй другій книзі, присвяченій загиблим в АТО, військові історики розкривають обставини загибелі солдат.

Як зауважив член Національної спілки краєзнавців України Геннадій Гулько, у виданні вказано і звання, у яких їх приймали на службу, розміщені фото хлопців, що відповідають їх біологічному віку.

“Читаючи книжку, ви зустрінетеся з багатьма випадками, коли наші волиняни поступали саме так: гинули, рятуючи інших. Це якраз вищий прояв солдатського героїзму. Він є і про ці факти потрібно розповідати“, – наголосив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Книгу «Волинський пантеон: Схід-2014» перевидали на Волині
23 жовтень, 2015, 08:45