Волинського бійця судять півроку

Волинського бійця судять півроку
Вже півроку як Максим Силюк отримав статус учасника бойових дій, демобілізувався, і півроку військова прокуратура все намагається довести, що він злочинець.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише правозахисник Василь Нагорний.

"Я навіть не зміг порахувати скільки вже разів не відбувалось засідання суду над бійцем 51 ОМБР Максимом Силюком... 7 чи то 8 разів... Сьогодні в черговий раз не з'явились свідки обвинувачення та слідчі прокуратури, яких я хочу допитати в суді. Та й шанси допитати їх стають все примарнішими: бо один прокурор прикомандирований в іншу область, інший в Генеральній прокуратурі, хто ж тепер його змусить в суд прибути?", - пише Нагорний.

Держобвинувачі за цей час кілька разів змінювалися, вже ніхто не пам'ятає і не розуміє за що судять бійця, але каральна система вказує, що треба засудити.

"В колишнього бійця вже психіка не витримує тих судів, каже: може тре було здатись спочатку, вже б пів условки відбув би, в мене на утриманні мама і баба інваліди, я ж не можу поїхати на заробітки... а потім сам відкидає цю думку: - але за що мене судити??? До речі, ходять чутки, що колишнього військового прокурора Курсова вигнали з посади, бо він не домігся реального строку для жодного бійця на Волині.. Схоже, саме таке завдання давалось з Києва. Риба гниє з голови і не інакше", - резюмує правозахисник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд, бійці
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А коли будуть судити продажних генералів ?,чи для них закон інший .
Відповісти
Генералітет продажний під стінку.
Відповісти