На Волині зарибнили водосховище. ФОТО

На Волині зарибнили водосховище. ФОТО
У вівторок, 20 жовтня, 2015 р. за рахунок коштів ТзОВ «Карпус», за участю Федерації риболовного спорту Волинської області проводились заходи з відтворення водних біоресурсів в Кричевичівському водосховищі Ковельського району. Під час чого було випущено 2700 кг двохліток коропа.

В останні роки стан природного відтворення водних біоресурсів значно погіршився внаслідок дії ряду зовнішніх факторів, головними з яких є антропогенні – несприятливий гідрологічний режим, замулення та заростання нерестовищ, забруднення води, нерегульований вилов. В зв’язку з цим, штучне зариблення для водосховища життєво необхідне. Роботи проводились відповідно до науково-біологічного обґрунтування, підготовленого науковцями Інституту рибного господарства НААН України.

Зарибок був підібраний таким чином, щоб його розмірно-віковий склад був стійкий до хижаків, в основному це окунь та щука.

Це один із етапів проведення відтворення водних біоресурсів на водосховищі. Протягом місяця цього року ТзОВ «Карпус» планує вселити близько 10 тонн коропа та рослиноїдних видів риб.

Дані заходи проводяться з метою подальшого вилову риби спортсменами рибалками різних вікових груп, проведення спортивних риболовних змагань обласного, всеукраїнського та міжнародного рівня, популяризації серед населення здорового образу життя, зеленого туризму.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.