В Харкові на кіберфорумі обговорювали набір до кіберполіції

В Харкові на кіберфорумі обговорювали набір до кіберполіції
Питання кібербезпеки перебували в центрі уваги п'ятисот учасників Першого міжнародного кіберфоруму "HackIT-2015", який відбувся у Харкові

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Національні бази даних, а також елементи електронного уряду, які, як очікується, з'являться у кожному населеному пункті України, можуть стати мішенню №1 для кіберзлочинців. У цьому випадку неможливо обійтися без інформаційної безпеки. Для захисту баз потрібні не тільки фахівці та технології, але й нове законодавство. На сьогодні розділ Кримінального кодексу, присвячений злочинам у цій сфері, налічує всього шість статей, і під них підпадають лише 20% злочинів", - зазначив з трибуни форуму один з його ініціаторів - проректор Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут", професор Едуард Рубін.

Як прозвучало на форумі, попит на фахівців з кібербезпеки постійно зростає, особливо в сфері бізнесу, проте часом через відсутність законних пропозицій на ринку праці вони вибирають для себе діяльність хакерів. Змінити це співвідношення на користь легальних робочих місць зможе, вважають учасники форуму, департамент кіберполіції в системі МВС України, якій знадобиться не менше півтисячі співробітників: інспекторів і спецагентів з досвідом програмування, перехоплення та аналізу мережевого трафіку і реверс-інжинірингу.

Ці навички в рамках форуму, який тривав до пізнього вечора, продемонстрували 50 учасників олімпіади, обрані з двохсот претендентів з усієї України за результатами спеціальних тестів.

На форумі також презентовані новинки, зокрема, створені вченими Харківського національного університету ім.Каразіна апаратні засоби шифрування в швидкісних мережах, які можуть застосовуватися, в тому числі, для оборонних цілей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.