У Луцьку - виставка картин найкращих авангардистів України

У Луцьку - виставка картин найкращих авангардистів України
У Луцьку в Галареї сучасного мистецтва «Арт-кафедра» відкрилась виставка авангардистів.

Експозиція зібрала витвори 24-х сучасних українських художників. Дійство супроводжував струнний квартет і фуршет для гостей – все в кращих традиціях світських прийомів, повідомляє "Таблоїд Волині".

Виставку відкривала мистецтвознавець Зоя Навроцька. Вона розповіла гостям про концепцію виставки, її створення і художників: «Ці митці сьогодні є своєрідним спротивом провінційності, що заполонила мистецький простір України. Учасників виставки 24. 23+1. 23 – це художники, творчість яких сформувалася в ХХ столітті, які тоді здобули головні результати своєї діяльності. І лише один – «продукт» цілком ХХІ століття, це Ґєник зі Львова. Зовсім юна дівчина, твори якої ви бачите поряд з творами серйозних і шановних метрів сучасного мистецтва».

Ґєник – тендітна дівчина з поголеною головою. Їй 25 років, проте вона встигла досягнути значних висот в мистецтві. Її роботи знаходяться в приватних колекціях в Україні та за кордоном і виставляються на українських та міжнародних виставках. На виставці вона була контрастною своїм колегам, своєрідним акцентом дійства.

Як розповів засновник галереї «Арт Кафедра» Віктор Корсак, наявність мистецьких платформ є дуже важливою для молоді. «Ми завжди знаємо, що відбувається у Львові. А чи знають у Львові, що відбувається у нас? Луцьк – достойне місто для таких подій», – зазначив він.

Авангардизм у мистецтві характеризується відмовою від канонів та появою так званих «лівих течій». На виставці проглядались риси культури андерграунду – контркультури, яка виражала бунтарство, епатаж і виклик суспільству. Андерграундні художники спочатку малювали у підпіллі, в підвалах – цим і пояснюється термін. На виставці була серія робіт, намальованих на картоні. Одна з них – на картоні з-під ящика сигарет «L&M». Ну чим не андерграунд?

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кіт на глині геніальніше мистецтво творить
Відповісти